Δημ. Παπαδημούλης: «Απελευθερώθηκα πλέον να λέω τα πράγματα καθαρά»

Δημ. Παπαδημούλης: «Απελευθερώθηκα πλέον να λέω τα πράγματα καθαρά»

Ένα από τα πρόσωπα που έχει εδώ και πολλά χρόνια τη δικιά του δημοσιότητα (θετική ή αρνητική), είναι ο Ευρωβουλευτής και Αντιπρόεδρος στο Ευρωκοινοβούλιο, Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος αποφάσισε να αποτραβηχτεί οριστικά από το προσκήνιο της πολιτικής σκηνής.

«Είμαι 67 χρονών και αν πάνε όλα καλά, τελειώνω τη θητεία μου στα 69» μας είπε σε χαλαρή συνομιλία ο κ. Παπαδημούλης, επισημαίνοντας.«Νοιώθω πολύ όμορφα και θα παραμείνω ενεργός πολιτικά, όσο έχω δημόσιο λόγο».

Εδώ και ένα χρόνο γνωστοποίησε την απόφασή του ότι δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος για την Ευρωβουλή, ενώ με την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος ούτε για την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, επισημοποίησε την αποχώρησή του από την πολιτική γενικότερα.

«Απολαμβάνω τα πλεονεκτήματα της μη συμμετοχής μου στην Κεντρική Επιτροπή» μας είπε ο Δημ. Παπαδημούλης, προσθέτοντας με ένα γλυκό παράπονο. «Ήλπιζα να ακολουθήσουν και άλλοι το παράδειγμά μου, αλλά…».

Βλέψεις για το μέλλον ως πολιτικός ο κ. Παπαδημούλης δεν έχει, τονίζοντας. «Δεν είμαι κολλημένος στην καρέκλα. Κανείς δεν μπορεί να πει ότι έχω ιδιοτελείς σκοπούς. Δεν έχω ανάγκη ένα αξίωμα» και συμπλήρωσε. «Αν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει Κυβέρνηση και μου πει ο Αλέξης να μπω στην Κυβέρνηση, θα του πω “άσε με εμένα, υπάρχουν και νεότεροι”».

Η κατάληξη της κουβέντας μας έχει πολιτικό ενδιαφέρον καθώς ο κ. Παπαδημούλης είπε με νόημα. «Απελευθερώθηκα πλέον να λέω τα πράγματα καθαρά, πάντα με τον τρόπο μου…».