Παρασκευή, 1 Μαρτίου, 2024
15.8 C
Athens

Δημόσια πρόταση πολιτικού «γάμου» χθες, από τον Φίλη προς τον Ανδρουλάκη

Share

Πρόταση πολιτικού «γάμου» είχαμε χθες στο Πνευματικό Κέντρο Πνευματικό Κέντρο της Αθήνας ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΠΑΣΟΚ, με τον «γαμπρό» στην πρόταση να είναι ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης και «νύφη» ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

ΠΑΣΟΚοσυνάντηση έγινε χθες στο Πνευματικό Κέντρο Πνευματικό Κέντρο της Αθήνας, με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου «Η σοσιαλδημοκρατία στο προσκήνιο ξανά;», που έχουν γράψει η Έφη Γαζή, ο Γιάννης Ιωαννίδης, ο Ξενοφών Κοντιάδης, ο Γιάννης Μπαλαμπανίδης και ο Στέφανος Παραστατίδης. Πρώτα από όλα, να είναι καλοτάξιδο το βιβλίο. Πάμε τώρα στις παρουσίες και τη δημόσια πρόταση «γάμου».

Ανάμεσα στους άλλους παρευρισκόμενους, στην αίθουσα ήταν ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης και η μοναδική παρουσία εκτός ΠΑΣΟΚ ήταν ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης.

Μετά την παρουσίαση του βιβλίου από τους συγγραφείς, η συντονίστρια Δώρα Αναγνωστοπούλου έδωσε το λόγο στον κ. Ανδρουλάκη, ο οποίος μίλησε για το δύσκολο μέλλον της Σοσιαλδημοκρατίας στην Ευρώπη, το παράδειγμα της Πορτογαλίας, όπου οι σοσιαλιστές προχώρησαν σε νέο πρόγραμμα και την ανανέωση σε πρόσωπα(!) και για το μομέντουμ της συνάντησης Δεξιάς και ακροδεξιάς, λέγοντας με τον τρόπο του «όχι» σε συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία.

Στη συνέχεια η συντονίστρια έδωσε το λόγο στην κ. Φίλη θέτοντας του ερώτημα για το «φλερτ» της κεντροαριστεράς (!) και ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απεύθυνε μήνυμα προγραμματικής συνεργασίας προς τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, βάση του μομέντουμ που είχε αναφερθεί ο κ. Ανδρουλάκης. Στο τέλος της σύντομης ομιλίας του, ο Νίκος Φίλης έριξε βολές προς τον Νίκο Ανδρουλάκη, καθώς στην Ευρωβουλή δεν ψήφισαν υπέρ της σύστασης της αρμόδιας επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να αρνηθεί τη χορήγηση απαλλαγής της Frontex.

Αναμενόμενο ήταν να ζητήσει εκ νέου το λόγο ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κάτι το οποίο έγινε, με τη διαφορά ότι ο κ. Ανδρουλάκης δεν αναφέρθηκε καθόλου στην πρόταση συνεργασίας που έβαλε στο τραπέζι ο κ. Φίλης, παρά μόνο στο γιατί απείχε από την ψηφοφορία για την Frontex.

Αυτό ήταν το θέμα το οποίο συζητήθηκε εκτεταμένα από όλους τους παρευρισκόμενους μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης, προσπαθώντας να ερμηνεύσουν τη στάση που κράτησε και τα όσα είπε ο κ. Ανδρουλάκης.

Στα αξιοσημείωτα της παρουσία σης του βιβλίου είναι:

  • Ο Νίκος Ανδρουλάκης προσήλθε υποβασταζόμενος, με πατερίτσες και μαζί του ήταν ο Γραμματέας Ανδρέας Σπυρόπουλος και ο εκπρόσωπος Τύπου Δημήτρης Μάντζιος.
  • Εκτός ΠΑΣΟΚ, ο μόνος που παραβρέθηκε είναι ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, τον οποίο γενικά απέφευγαν να του μιλήσουν.
  • Κοινή παρέα – στα καθίσματα – δημιούργησαν οι: Πρωτόπαπας, Γείτονας, Σαλαγιάννης και Όθωνας.
  • Στην αίθουσα ήταν οι Καμίνης, Αντωνίου, Χαλάτση, Καρχιμάκης, Κουρουπάκη, όπως και οι Δήμαρχοι Ιλίου, Νίκος Ζενέτος και Αγίας Βαρβάρας, Λάμπρος Μίχος.
  • Χριστοδουλάκης και Χρηστίδης ήταν παρόντες, οι οποίοι όχι δεν χαιρετήθηκαν, αλλά δεν αντάλλαξαν, ούτε ματιά.

 

διαβάστε περισσότερα

Χωρίς λόγια…

0
Καλημέρα κυρίες και κύριοι. Στην οδό Ηρώδου Αττικού 19 βλέπουν τις υπογραφές στο διαδικτυακό ψήφισμα για την αναθεώρηση του Συντάγματος και την ενεργοποίηση του...

Επικαιρότητα