Δημοσκοπικά off

Δημοσκοπικά off

Σε κρυφές εξονυχιστικές κυλιόμενες δημοσκοπήσεις ανά την Ελλάδα, μαθαίνουμε ότι  οι τάσεις δίνουν τη Νέα Δημοκρατία να βρίσκεται στο -4%, τον ΣΥΡΙΖΑ στο -2% και το ΚΙΝΑΛ στο -1,2%. Αντίθετα αυξάνεται η γκρίζα ζώνη των αναποφάσιστων, όπου από το 9% ξεπετάγεται στο 16%.

  • Το να ρίχνει η Marc τη διαφορά ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία – ΣΥΡΙΖΑ, σε μονοψήφιο ποσοστό, μπορεί να λέει πολλά. Άλλωστε η Marc είναι η τελευταία εταιρεία δημοσκοπήσεων, που παρουσίασε μονοψήφια διαφορά.

Αρκετή κουβέντα έχει αναπτυχθεί γύρω από το κόμμα Κασιδιάρη, μετά την εκτίμηση της Metron Analysis που τον έφερνε ένα βήμα πριν τη Βουλή. Παρατηρώντας πολλές δημοσκοπήσεις διαχρονικά, βλέπουμε τον Κασιδιάρη να αρχίζει να καταγράφεται, να ξεκινά από το 1% να περνά στο 1,5% και στη συνέχεια στο 2%, ένα ποσοστό στο οποίο κινείται δημοσκοπικά.

  • Στις δημοσκοπήσεις που θα ακολουθήσουν θα είχε ενδιαφέρον να καταλάβουμε, γιατί στην Ελλάδα υποστηρίζουν τον Πούτιν περισσότερο από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους. Το ότι τον στηρίζει περίπου … το μάθαμε. Το ερώτημα πλέον είναι «γιατί»;

Επίσης θα είχε ενδιαφέρον να ερωτηθούν οι πολίτες για την Ευρώπη, μετά τις αποφάσεις που ΔΕΝ έλαβε η τελευταία Σύνοδος Κορυφής για την ενεργειακή κρίση που έχει προκαλέσει ο πόλεμος.

  • Σε ότι αφορά στα δημοσκοπικά ποσοστά του ΚΙΝΑΛ παρατηρούμε ότι ενώ αυτοί που το έφταναν στο 17% – 18% άρχισαν να το ψαλιδίζουν και να το φέρνουν πέριξ του 14%, ενώ αυτοί που το έδειχναν στο 14%, παραμένουν να το κρατούν στα ίδια ποσοστά.

Για να συντηρήσει πάντως το ΚΙΝΑΛ την μετεκλογική του πορεία και να την αυξήσει, θα πρέπει να αποκτήσει μία δυναμική, την οποία ψάχνει να βρει και ψάχνουν να του τη στερήσουν.