Δημοσκόπηση Pulse: Η οικονομία, η Ρωσία και οι εκλογές

Δημοσκόπηση Pulse: Η οικονομία, η Ρωσία και οι εκλογές

Πολιτικά χαρακτηριστικά

Από τη νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse που παρουσιάστηκε χθες το βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, σας παρουσιάζουμε έξι κάρτες οι οποίες δείχνουν τις απόψεις, αλλά κυρίως τα πολιτιστικά χαρακτηριστικά αυτών που είναι αισιόδοξοι για την οικονομία και αυτών που δεν είναι, ποιοι θέλουν εκλογές το 2022 και ποιοι το 2023, καθώς και ποιοι έχουν φιλοευρωπαϊκά και ποιοι φιλορωσικά αισθήματα!

Οι αισιόδοξοι και οι απαισιόδοξοι

Σε ότι αφορά την αισιοδοξία και την απαισιοδοξία που υπάρχει για την Ελληνική οικονομία, το 36% είναι σίγουρα και μάλλον αισιόδοξοι, ενώ το 55% είναι μάλλον και σίγουρα απαισιόδοξοι.

Στα πολιτικά χαρακτηριστικά σχετικά με την πορεία της οικονομίας, αισιόδοξοι είναι μόνο οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας, ενώ δεν είναι αισιόδοξοι η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, ως επίσης και των αναποφάσιστων.

Σωστά ή λάθος τα μέτρα ευρωπαϊκές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας;

Σε ερώτηση για τις ευρωπαϊκές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, το 43% δηλώνει ότι τα μέτρα είναι προς την σωστή κατεύθυνση, ενώ ένα ποσοστό 44% κρίνει ότι τα μέτρα κινούνται προς την λάθος κατεύθυνση.

Σε ότι αφορά στην πολιτική προέλευση όσων απάντησαν στο συγκεκριμένο ερώτημα, οι Νεοδημοκράτες είναι υπέρ των ευρωπαϊκών κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας, σε αντίθεση με τους ψηφοφόρους του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι εναντίον των κυρώσεων. Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, είναι μοιρασμένοι.

Πότε να γίνουν οι εκλογές

Στο ερώτημα πότε είναι καλύτερο να διεξαχθούν οι επόμενες εθνικές εκλογές το 46% απαντά το 2023, το 41% λέει μέσα στο 2022 και το 13% απαντά Δεν ξέρω/Δεν απαντώ.

Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών που θέλουν εκλογές το 2022 προέρχονται από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αυτοί που θέλουν εκλογές το 2023 είναι οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας και παράλληλα υπερισχύουν στους ψηφοφόρους του ΚΚΕ, του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, όπως και στους αναποφάσιστους.