Δυναμική απάντηση της Κυβέρνησης στην Τουρκία για την επίθεση στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Δυναμική απάντηση της Κυβέρνησης στην Τουρκία για την επίθεση στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Δυναμική απάντηση έδωσε η Αθήνα στην Άγκυρα για τη φραστική επίθεση του τουρκικού ΥΠΕΞ στην Κατερίνα Σεκαλλαροπούλου, μέσω του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου.

Η ανακοίνωση-απάντηση του ΥΠΕΞ στην Τουρκία

Ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με την πρόσφατη φραστική επίθεση εναντίον της Προέδρου της Δημοκρατίας (13.01.2022)

Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2022

Για μία ακόμα φορά, κατά παράβαση στοιχειωδών κανόνων της διπλωματικής πρακτικής, η τουρκική πλευρά καταφέρεται εναντίον ανώτατου αξιωματούχου της Ελλάδας, στην προκειμένη περίπτωση, μάλιστα, της Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η τουρκική πλευρά, δυστυχώς, διαστρεβλώνει για άλλη μία φορά την πραγματικότητα και αποκρύπτει όχι μόνο το τι έγινε στο παρελθόν αλλά και την συνεχιζόμενη πολιτική της, η οποία καταπατά το Διεθνές Δίκαιο σε καθημερινή βάση, δημιουργώντας εντάσεις και δηλητηριάζοντας το κλίμα μεταξύ των δύο χωρών.

Η Ελλάδα, απορρίπτοντας στο σύνολο τους, τις τουρκικές αιτιάσεις, επισημαίνει ότι η αποδοχή της ιστορικής αλήθειας και η συμφιλίωση των εθνών με το παρελθόν τους αποτελεί άλμα ηθικής υπέρβασης των διαφορών μεταξύ των λαών και εχέγγυο ειρηνικής συνύπαρξής τους για το μέλλον.

Οικονόμου: Η ιστορία δεν παραχαράσσεται και δεν διαγράφεται

Νωρίτερα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, σε σχετική ερώτηση, είπε:

«Τα ιστορικά γεγονότα είναι πολύ συγκεκριμένα. Οι εγκληματικές και δολοφονικές συμπεριφορές, οι γενοκτονίες, έχουν συμβεί και έχουν χαρακτηριστεί έτσι, όχι μόνο από τη χώρα  μας, αλλά και από άλλες χώρες. Η Ιστορία ούτε παραχαράσσεται και πολύ περισσότερο δεν διαγράφεται».