Δυσκολεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ να συναντηθεί με την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δυσκολεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ να συναντηθεί με την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ένα από τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπου δεν κατάφεραν να αναδείξουν πρόσωπα των τοπικών κοινωνιών, έτσι ώστε να έχουν ήδη εν δυνάμει υποψήφιους Περιφερειάρχες και Δημάρχους.

Το πρόβλημα που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, δεν είναι τωρινό, αλλά έχει μεγάλη χρονική ουρά πίσω, την οποία άργησαν να εντοπίσουν και δυσκολεύονται να την ανατρέψουν.

Το στραπάτσο του ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες Αυτοδιοικητικές εκλογές ήταν πολύ μεγάλο, παρά ταύτα όμως και σε επίπεδο τοπικών Οργανώσεων, όπως και σε επίπεδο Κουμουνδούρου, δεν προχώρησαν άμεσα σε διορθωτικές κινήσεις κεντρικά, αλλά και κατά τόπους.

Οι νυν δήμαρχοι έχουν ήδη διανύσει πάνω από το ήμισυ της θητείας τους, με τον ΣΥΡΙΖΑ να τσακώνεται (και) σε τοπικό επίπεδο, με αποτέλεσμα να μην έχουν καταλήξει σε υποψηφιότητες που θα έχουν μπροστά τους το χρόνο, για να εργαστούν πάνω στα προβλήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης και κυρίως στα προβλήματα του δήμου τους.

Η εικόνα της κορυφής με τους συνεχείς τσακωμούς, έχει ακουμπήσει για τα καλά τη βάση του ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα οι οργανώσεις να είναι διασπασμένες (τουλάχιστον σε δύο κομμάτια), με το κάθε κομμάτι να θέλει να ελέγχει την οργάνωση και να έχει υποψήφιο δήμαρχο, της δικιάς του επιρροής.

Το δύσκολο έργο της Τοπικής Αυτοδιοίκηση έχουν αναλάβει ο Κώστας Ζαχαριάδης και ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης, οι οποίοι αναζητούν υποψηφίους και συνεργασίες, με τον Χρήστο Σπίρτζη (συνεπικουρούμενος από τη Ζανέτ Τσίπρα), να έχει το δικό του ρόλο, όχι μόνο στους τομείς επιρροής τους αλλά Πανελλαδικά.