Έχουν πέσει στο τραπέζι δύο εξίσου σημαντικά πολιτικά θέματα

Έχουν πέσει στο τραπέζι δύο εξίσου σημαντικά πολιτικά θέματα

Όλα δείχνουν ότι οι πολύ πρόωρες εκλογές του Μαΐου πάνε πίσω χρονικά και πλέον έχουν πέσει στο τραπέζι δύο εξίσου σημαντικά πολιτικά θέματα.

Το ένα είναι η αλλαγή του εκλογικού νόμου, κάτι το οποίο μελετά πολύ σοβαρά ο Πρωθυπουργός, βάζοντας στη ζυγαριά από τη μία μεριά το θεσμικό του προφίλ και συνέπεια και από την άλλη την ανάγκη της πολιτικής σταθερότητας, σε συνδυασμό με μια πιθανή ομηρία της χώρας.

Μέχρι πριν λίγες μέρες ο κ. Μητσοτάκης δεν ήθελε την αλλαγή του εκλογικού νόμου. Τις τελευταίες όμως ημέρες δείχνει να έχει αρχίσει να σκέφτεται πολύ σοβαρά αυτό το ενδεχόμενο και πλέον η ζυγαριά γέρνει ελαφρώς προς την αλλαγή του νόμου.

Το δεύτερο σενάριο που ξαναζεστάθηκε είναι ο ανασχηματισμός της Κυβέρνησης, μια κίνηση με την οποία ο Πρωθυπουργός θα δημιουργήσει την λεγόμενη «εκλογική κυβέρνηση», ενώ ταυτόχρονα θα αλλάξει την ατζέντα, προσπαθώντας να ξεχάσει για λίγο ο πολίτης την ακρίβεια.

Το σενάριο του ανασχηματισμού είναι πολύ πιθανό, με το φόβο όμως της επικοινωνιακής αποτυχίας του, όπως οι προηγούμενοι ανασχηματισμοί.