Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
30.3 C
Athens

Ένα κόμμα, δύο αρχηγοί, δύο ινστιτούτα

Share

Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα: «Διαμορφώνοντας το κοινό μας μέλλον»

Με το μήνυμά του «Διαμορφώνοντας το κοινό μας μέλλον» το ινστιτούτο του Αλέξη Τσίπρα ξεκινά τη διαδρομή του με τη Διεθνή Διάσκεψη για την ειρήνη και την βιώσιμη ανάπτυξη, με υψηλούς προσκεκλημένους που θα πραγματοποιηθεί Δευτέρα 17 και Τρίτη 18 Ιουνίου.

Δόθηκε στη δημοσιότητα το λογότυπο του Ινστιτούτου Αλέξη Τσίπρα μέσα από ένα βίντεο που αναρτήθηκε στα social media.

Στο βίντεο της παρουσίασης του λογοτύπου βλέπουμε πώς εμπνεύστηκαν οι δημιουργοί του την σύνθεση και τη δυναμική αποτύπωσή του μέσα από τα σύμβολα της ισότητας και του κίονα αλλά και την εναλλαγή συγκεκριμένων λέξεων που νοηματοδοτούν τους στόχους του Ινστιτούτου.

Ο κίονας είναι σύμβολο δύναμης και μέτρου στην αρχαία ελληνική αρχιτεκτονική. Δεν στηρίζει απλώς δομές, αλλά αξίες. Συμβολίζει τον γεωπολιτικό ρόλο της Ελλάδας ως ευρωπαϊκού πυλώνα ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή. Διεθνής ρόλος που συνδέεται με την προάσπιση του διεθνούς δικαίου, τη Συμφωνία των Πρεσπών και την προσπάθεια για ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή.

Παράλληλα αναδεικνύεται το σήμα “ίσον” που συμβολίζει την ισότητα και τους αγώνες για κοινωνική δικαιοσύνη και ανθρώπινα δικαιώματα, απέναντι σε κάθε μορφής ανισότητες και διακρίσεις.

Κάτω από το σήμα εναλλάσσεται το μήνυμα του Ινστιτούτου για την ενεργή συμμετοχή των πολιτών στη διαμόρφωση ενός μέλλοντος που δεν μπορεί παρά να είναι κοινό: τόσο ως προς τις προκλήσεις και κρίσεις που αντιμετωπίζουν, όσο και ως προς τις προοπτικές και προσδοκίες τους. Ένα μέλλον που διαμορφώνουμε, μαζί.

Οι λέξεις είναι συγκεκριμένες: Διεκδικώντας, σχεδιάζοντας, προστατεύοντας, οικοδομώντας, αναπτύσσοντας, καλλιεργώντας, αποφασίζοντας. Και το λογότυπο κλειδώνει με το μήνυμα: Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα – Διαμορφώνοντας το Κοινό μας Μέλλον.

Το σήμα και μήνυμα του Ινστιτούτου Αλέξη Τσίπρα είναι δυναμικό: «στη βάση μιας σταθερής κληρονομιάς αξιών, απέναντι στον πόλεμο, στον εθνικισμό, στις ανισότητες, στις διακρίσεις, διαμορφώνουμε το κοινό μας μέλλον».

Ινστιτούτο κατά της ακροδεξιάς του Στέφανου Κασσελάκη

Ινστιτούτο κατά της ακροδεξιάς σχεδιάζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης σύμφωνα με πληροφορίες που επιβεβαιώνονται από την Κουμουνδούρου.

Το Ινστιτούτο θα έχει την ονομασία «Center for European Progress» και θα δημιουργηθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες το ίδρυμα αυτό θα έχει έδρα στην Αθήνα αλλά και στη Νέα Υόρκη, καθώς όπως λένε στον ΣΥΡΙΖΑ εκεί υπάρχει «ένα ισχυρό προοδευτικό δυναμικό αποδήμων που θέλει να συμβάλλει στη μάχη κατά της ακροδεξιάς».

Το Ινστιτούτο θα πραγματοποιεί δράσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη, ενώ θα έχει και ερευνητικό έργο. Εκεί θα συμμετέχουν και μέλη των think tank του ΣΥΡΙΖΑ.

 

 

διαβάστε περισσότερα

Βόϊδι πήγε, αγελάδα γύρισε

0
Καλή σας ημέρα καλοί μου φίλοι. Τελευταία μέρα του Black Velvet για αυτή την σεζόν, οπότε είπα να αφήσω τη σάλτα και να περάσω...

Επικαιρότητα