Ένα λουλούδι για τη Φώφη Γεννηματά

Ένα λουλούδι για τη Φώφη Γεννηματά

Με ένα λουλούδι που άφησαν στο μνήμα της μνημόνευσαν τη Φώφη Γεννηματά έναν χρόνο από τον θάνατό της. Πολύς κόσμος βρέθηκε στο Α’ Νεκροταφείο στο πλευρό της οικογένειά της, του σύζυγου της Ανδρέα Τσούνη και των παιδιών της Αιμιλία, Γιώργο και Κατερίνα.

Σχεδόν όλο το ΠΑΣΟΚ τίμησε τη Φ. Γενηματά με την παρουσία τους, όπως ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, σχεδόν όλοι οι βουλευτές, ο γραμματέας Ανδρέας Σπυρόπουλος, ηγετικά στελέχη, στενοί συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά, όπως ο Μανώλης Όθωνας, ο Κώστας Λαλιώτης, ο Μιλτιάδης Παπαιωάννου, ο Κώστας Γείτονας, φίλοι και απλά μέλη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Ηχηρές απουσίες από το μνημόσυνο για την Φ. Γεννηματά, ήταν των Κ. Σημίτη, Ε. Βενιζέλου και Α. Διαμαντοπούλου.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης σε δηλώσεις του για την απουσία της Φώφης Γεννηματά είπε: «Πέρασε κιόλας ένας χρόνος από την τραγική απώλεια της προέδρου μας Φώφης Γεννηματά. Η απουσία της μεγάλη για την οικογένειά της, για τον κοινοβουλευτικό βίο και για την παράταξή μας. Όμως παραμένει πυξίδα η παρακαταθήκη της, για το ΠΑΣΟΚ για αυτόνομη πορεία, για πολιτικές που θα έχουν επίκεντρο πάντοτε τον άνθρωπο».

Σε δήλωση προχώρησε ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, μετά το ετήσιο μνημόσυνο της Φώφης Γεννηματά, λέγοντας. «Σήμερα όλοι μαζί, οικογένεια, σύντροφοι, συντρόφισσες, τιμούμε τη μνήμη της Φώφης. Και μαζί, τιμούμε τους αγώνες της για το κοινωνικό κράτος, για την υγεία, για τις γυναίκες, για την αποκέντρωση, για την τοπική αυτοδιοίκηση. Αγώνες για τη Δημοκρατία και βεβαίως, για τη Δημοκρατική Παράταξη. Σήμερα, θυμόμαστε την αγωνίστρια, τη συντρόφισσα και προπάντων, τη φίλη Φώφη Γεννηματά».

Μαυροφορεμένες η Νάντια Γιαννακοπούλου και η Λίτσα Κουρουπάκη, άφησαν από ένα τριαντάφυλλο στον τάφο της Φώφης Γεννηματά.