Ένα πόρισμα, με πολλούς ευχαριστημένους

Ένα πόρισμα, με πολλούς ευχαριστημένους

Κατατέθηκε χθες στην Ολομέλεια της Βουλής το πόρισμα της Προανακριτικής Επιτροπής, σύμφωνα με το οποίο προτείνεται η παραπομπή του Νίκου Παππά για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Στην πραγματικότητα όμως, είναι πολλοί οι ικανοποιημένοι μετά το πόρισμα που κατατέθηκε.

Πρώτος ικανοποιημένος είναι ο Νίκος Παππάς παρά την πρόταση για παραπομπή του στο ειδικό Δικαστήριο που εισηγείται η Προανακριτική, για τον απλό λόγο ότι παραπέμπεται μόνο για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος και όχι για το αδίκημα της δωροληψίας πολιτικού αξιωματούχου. Με άλλα λόγια ο κ. Παππάς πέφτει στα μαλακά και όχι στα δύσκολα.

Ικανοποιημένοι είναι στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο Νίκος Παππάς έπεσε στα μαλακά, κυρίως όμως γιατί δεν παρέσυρε στο Ειδικό Δικαστήριο άλλους συντρόφους του και κυρίως τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα. Όλα δείχνουν άλλωστε ότι κάτι τέτοιο δεν το ήθελε ούτε η κυβέρνηση.

Ικανοποιημένοι είναι στην Κυβέρνηση και την Νέα Δημοκρατία, αφού όλα δείχνουν ότι έχουν καταφέρει να στείλουν τον πρώην Υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ στο Ειδικό Δικαστήριο, έστω και για πλημμέλημα. Μην ξεχνάμε ότι η Κυβέρνηση μέσα από αυτή την Προανακριτική για το Syriza Channel, κρατά έναν άσσο στο μανίκι της και αν χρειαστεί θα τον φανερώσει!

Ικανοποιημένος πρέπει να είναι – λογικά – και ο Χρήστος Καλογρίτσας καθώς το πόρισμα αναφέρεται σε «σύναψη εικονικής σύμβασης υπεργολαβίας», ανάμεσα στην εταιρεία ΤΟΞΟΤΗΣ του κ. Καλογρίτσα, με την λιβανέζικη εταιρία CCC. Όταν μια σύμβαση είναι εικονική, τότε ο φερόμενος ως λήπτης χρημάτων, δεν χρωστά τίποτα.

Ένα πόρισμα λοιπόν με πολλούς ικανοποιημένους, παρά το τι θα λένε τα κανάλια και τι θα γράφουν οι εφημερίδες, ανάλογα με το ποιον υποστηρίζουν.