«Ένας Καρανίκας την ημέρα, τον ψηφοφόρο κάνει πέρα»

«Ένας Καρανίκας την ημέρα, τον ψηφοφόρο κάνει πέρα»

Δευτέρα σήμερα και μεις κανονικά στις θέσεις μας, με το αγκίστρι μας να αλιεύει αυτά που αποφεύγουν να γράφουν και να λένε αυτά που δεν πρέπει να ειπωθούν. Το μενού σήμερα έχει αρκετά δημοσκοπικά, μπόλικα ΚΙΝΑΛίτικα και όπως πάντα είναι σε ανοικτή γραμμή με την Ηρώδου Αττικού.

*Από γκέλα σε Κέλλα και από Κέλλα σε γκέλα πορεύεται η Κυβέρνηση στην παραβίαση των μέτρων στα ξεφαντώματα, με αποτέλεσμα να τρώνε γκολ μετά μουσικής. Άντε και καλά κρασιά!

*Η εκδήλωση για την παρουσίαση του προγράμματος για τον «Βιώσιμο Μετασχηματισμό της Περιοχής» του δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας, από την Φώφη Γεννηματά, ενόχλησε, όχι μόνο τον θιγόμενο μεγαλοεπιχειρηματία, αλλά και παρελκόμενο πρώην υπουργό, βαρύ όνομα της περιοχής.

*Σύντροφος ΣΥΡΙΖΑΙος μου το είπε και με άρεσε πολύ. «Ένας Καρανίκας την ημέρα, τον ψηφοφόρο κάνει πέρα».

* Καλά τα χαμόγελα στις συναντήσεις Τσαβούσογλου στην Αθήνα (δεν μιλάω για τη Θράκη). Τη μοναδική συνέντευξη όμως Τσαβούσογλου στο «ΒΗΜΑ», την διάβασαν προσεχτικά στο Μαξίμου και στο Υπουργείο Εξωτερικών; Επειδή είμαι σίγουρος ότι τη διάβασαν πολύ προσεχτικά, γιατί δεν υπήρξε η παραμικρή αντίδραση στα όσα είπε για το Αιγαίο, τα χωρικά ύδατα και τις διμερείς σχέσεις; Γαργάρα, κανονικά!

*Κακία, πολύ κακία βγάζει ο πρώην – διωγμένος από τον Τσίπρα – υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς. Τη χολή του, τη χύνει σε όσους δεν συμφώνησαν, συμβάδισαν μαζί του ή ακόμα χειρότερα, είχαν το θράσος να τον κοντράρουν. Ρέει το δηλητήριο…

*Ενδιαφέρον. Από όλες τις δημοσκοπήσεις στα ΜΜΕ, τη μικρότερη διαφορά 13% στην πρόθεση ψήφου ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, την έδωσε η δημοσκόπηση της Pulse στον ΣΚΑΪ. Περίεργα πράγματα!

*Στην τηλεδιάσκεψη στελεχών της Α’ Αθήνας, όπου η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά είπε: «Αποκρούουμε τις παρεμβάσεις στο κόμμα μας, είτε πρόκειται για δημοσκοπήσεις κατά παραγγελία, είτε για απαράδεκτη επέμβαση στα εσωτερικά μας από άλλα κόμματα», από τους πλέον ενεργούς συμμετέχοντες ήταν ο Παύλος Γερουλάνος. Λέτε να ναι τυχαίο; Κατά τα λοιπά, «γεια σου Λοβέρδο, γεια σου Ζούπη, γεια σου Τσίπρα».

*Εκατομμύρια κόσμου (δεν υπερβάλω), ασχολήθηκε με τις τρίχες της υποψήφιας με τη Νέα Δημοκρατία, Αφροδίτη Λατινοπούλου. Προφανώς απευθύνεται στο δεξιό εκλογικό σώμα, το οποίο πρέπει να αποδείξει ότι δεν ψηφίζει …τρίχες!

*Μου λέει δημοσκόπος που κατέχει το αντικείμενο. «Σύντομα οι έρευνες για τα εμβόλια θα φύγουν από την επικαιρότητα. Τότε, ίσως ο κύκλος των δύο χρόνων να αρχίσει να κλείνει». Κάτι παραπάνω θα ξέρει…

*Για τον Πυργιότη αντάρτη Τζαβάρα, έχουν διαδώσει μετά τη δήλωσή του «Δεν ξανακατεβαίνω για βουλευτής», ότι πιθανά θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος. Εγώ το ενισχύω τοπικοαυτοδιοικητικά και προσθέτω το σενάριο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας. Για να δούμε…

*Βουλευτές, Περιφερειάρχης, Δήμαρχος και λοιποί στη Ρόδο, έστειλαν ευχαριστήριο τηλεγράφημα στον Υπουργό ΠροΠο για την αστυνομία, που απομάκρυνε βίαια την γηραιά κυρία, που τόλμησε να τραγουδά σε ανοικτό χώρο; Στείλτε γρήγορα στον Χρυσοχοίδη τα συχαρίκια σας!

*Έχουμε γράψει ξανά και ξανά ότι ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης είναι αυτός που οδηγεί τον Πρωθυπουργό στις τελικές του αποφάσεις, είναι αυτός που έχει τον προτελευταίο λόγο πριν τον Πρωθυπουργό, είναι αυτός που ενίοτε έχει και τον τελευταίο λόγο. Για όποιον έχει αντίρρηση στα όσα γράφουμε, ο κ. Γεραπετρίτης ανέφερε ότι σε μια ενδεκάδα δεν μπορούν όλοι να αποδίδουν το ίδιο και κάποιοι υστερούν. Με αθλητικούς όρους λοιπόν, είναι ο σκάουτερ της Κυβέρνησης Μητσοτάκη.

*Ενδιαφέρον έχει ένα στοιχείο από τις δημοσκοπήσεις, το οποίο δεν πολυπαρουσιάζετε. Έχει να κάνει με τη δυναμική που αναπτύσσει το «άλλο κόμμα» ως αντιπολίτευση, με τον Κασιδιάρη να είναι πάνω από το 1% και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ όπως και το δίδυμο Τζίμερου – Κρανιδιώτη, να είναι περίπου στο 1%.

*Αξίζει τον κόπο να παρατηρήσετε ότι ο νυν Υπουργός Υποδομών δεν λέει καμία κακή κουβέντα (τζιζ κακό), για τον προκάτοχό του, όπως δεν λέει κακές κουβέντες (πιπέρι θα σου βάλω), ο πρώην για τον νυν. Αυτή είναι μία διαχρονική αβρότητα και αγάπη που κουβαλά το συγκεκριμένο υπουργείο. Στην παρούσα φάση ο νυν είναι ο Κώστας (του Αχιλλέα) Καραμανλής και ο πρώην είναι ο Χρήστος (της Δήμητρας) Σπίρτζης.

*Κουίζ: «Λίγα βήματα μπροστά και θα πέσουμε στον γκρεμό. Εμείς εδώ δεν θέλουμε βήματα μπροστά, θα κάνουμε βήματα πίσω. Εμπρός, πίσω. Θέλουν οι άλλοι να είναι πρωτοπόροι, εμείς θα είμαστε οπισθοπόροι».

Ποιος τα έχει πει και ποιος τα πιστεύει;

Α) Ο Ανδρέας Λοβέρδος ή Β) Ο Χάρης Ρώμας (Πόπωτας)

 

Για να γνωρίζετε, το Black Velvet είναι στις οθόνες σας με αποκαλύψεις και σχόλια, δύο φορές την εβδομάδα (Δευτέρα και Πέμπτη)