Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024
19.8 C
Athens

Ενισχυμένος ο Στέφανος, διχαστικός ο Αλέξης

Share

Για δεύτερη ημέρα χθες, μετά τη δημοσκόπηση της MRB προχθές, παρακολουθήσαμε τα συμπεράσματα από το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ με βάση της δημοσκόπηση της Opinion Poll για το Action 24.

Σύμφωνα με τα δημοσκοπικά ευρήματα το 80% όσων δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, λένε ότι η ματαίωση της εκλογής προέδρου ενίσχυσε τον Στέφανο Κασσελάκη, ενώ ταυτόχρονα λένε ότι δίχασε τον ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας. Συγκεκριμένα:

  • Το 15% της κοινής γνώμης κρίνει ότι οι διαδικασίες του Συνεδρίου ενίσχυσαν τον ΣΥΡΙΖΑ πολύ και αρκετά, το 16.5% ότι τον ενίσχυσαν λίγο και το 59.9% καθόλου. Ανάμεσα σε όσους δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές το 47.1% θεωρεί ότι ενίσχυσαν πολύ και αρκετά, το 28.9% λίγο και το 25.2% καθόλου.

  • Στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ για τις Ευρωεκλογές το 75.5% θεωρούν ότι θα συνεχίσουν να υπάρχουν φαινόμενα εσωστρέφειας. Το 21.1% έχει αντίθετη άποψη.

  • Το 80% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ για τις Ευρωεκλογές πιστεύει ότι η κατάληξη του Συνεδρίου ενδυναμώνει τον Σ. Κασσελάκη. Αντίθετη άποψη έχει το 18.5%. Η εικόνα αυτή την στιγμή δείχνει μια απόλυτη κυριαρχία του Σ. Κασσελάκη σ΄ αυτούς που λένε ότι σκοπεύουν να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ

  • Το 25% της κοινής γνώμης θεωρεί ότι η παρέμβαση του Α. Τσίπρα βοήθησε , με το 66.7% να έχει αρνητική άποψη. Ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ για τις Ευρωεκλογές , το 61% έχει αρνητική άποψη για την παρέμβαση του Α. Τσίπρα έναντι 33.55 που έχει θετική άποψη.

Είναι φανερό, ότι η παρέμβαση του Α. Τσίπρα και η απόρριψή της πρότασης που έκανε έχει δημιουργήσει ρωγμές στο προφίλ του και στην κοινή γνώμη αλλά και σ΄ αυτούς που δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ.

 

 

διαβάστε περισσότερα

Πέτα τον σκελετό από τη ντουλάπα!

0
Καλή σας ημέρα κυρίες και κύριοι. Οι μέρες περνούν, οι εκλογές έρχονται όλο και ποιο κοντά και οι υποψήφιοι αρχίζουν να ψάχνουν τους σκελετούς...

Επικαιρότητα