Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024
30.2 C
Athens

ΕΣΗΕΑ: Σημαντικές αυξήσεις για τα στελέχη – Τροφεία για τους εργαζόμενους της ΕΡΤ

Share

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ θεωρεί πρόκληση και αναλγησία προς την ελληνική κοινωνία, που μαστίζεται από πληθωρισμό πάνω από 10%, την ΚΥΑ για τις αμοιβές της διοικητικής πυραμίδας της ΕΡΤ. Την ίδια ώρα που οι δημοσιογράφοι των δημόσιων ΜΜΕ έλαβαν τροφεία σε προπληρωμένες κάρτες για αγορά συγκεκριμένων ειδών αν και η ΕΣΗΕΑ διεκδίκησε αξιοπρεπείς μισθολογικές αυξήσεις. Είναι μια σημαντική ενίσχυση τους εισοδήματός τους αλλά δεν είναι μισθός.

Με την νέα ΚΥΑ που δημοσιεύθηκε στις 8/2, τα διορισμένα μέλη του Δ.Σ. της ΕΡΤ και τουλάχιστον 60 υψηλόβαθμα στελέχη της επιλογής τους, λαμβάνουν σημαντικότατες μισθολογικές αυξήσεις. Ούτε τροφεία, ούτε προπληρωμένες κάρτες. Αυξήσεις στους μισθούς τους.

Κορυφή του παγόβουνου,  οι αυξήσεις κατά 79% της αμοιβής του Προέδρου της ΕΡΤ και κατά 55% του Διευθύνοντος Συμβούλου.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ από την πρώτη στιγμή κατήγγειλε το Ενιαίο Μισθολόγιο ως μια ισοπεδωτική, άδικη και απόλυτα δυσλειτουργική πολιτική, ειδικά για τα ΜΜΕ του Δημοσίου. Στα δέκα χρόνια της καταστροφικής για τους εργαζόμενους εφαρμογής του, διαρκώς αναζητούνται εξαιρέσεις και παράθυρα – όχι ως χάρη σε εργαζόμενους αλλά για να μπορέσει στοιχειωδώς να λειτουργήσει ο δημόσιος τομέας.

Η ανισότητα στην αντιμετώπιση είναι πρόδηλη, καταχρηστική και απαξιωτική για τους εργαζόμενους. Ζητάμε αξιοπρεπείς μισθολογικές αυξήσεις για όλους, προσωπικό βάσης και στελέχη, και όχι δώρα σε κάποιους εκλεκτούς.

διαβάστε περισσότερα

Βόϊδι πήγε, αγελάδα γύρισε

0
Καλή σας ημέρα καλοί μου φίλοι. Τελευταία μέρα του Black Velvet για αυτή την σεζόν, οπότε είπα να αφήσω τη σάλτα και να περάσω...

Επικαιρότητα