Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
30.3 C
Athens

Ευρωπαϊκές εκλογές 2024: Επικαιροποιημένη πρόβλεψη κατανομής εδρών στο Κοινοβούλιο

Share

Η επικαιροποιημένη πρόβλεψη για τη σύνθεση του νέου Κοινοβουλίου με βάση τελικά ή προσωρινά αποτελέσματα της καταμέτρησης στα 27 κράτη μέλη της ΕΕ.

Η παραπάνω πρόβλεψη βασίζεται σε:

  • τελικά αποτελέσματα από 16 κράτη μέλη της ΕΕ (Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Κροατία, Κύπρος, Τσεχία, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Πολωνία Σλοβακία).
  • προσωρινά αποτελέσματα από 11 χώρες (Εσθονία, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Ιταλία, Λετονία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβενία, Ισπανία, Σουηδία).

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προσωρινά δεδομένα, η συμμετοχή σε ολόκληρη την ΕΕ ανήλθε σε 51,07%.

Οι προβλέψεις για τη σύνθεση του Κοινοβουλίου βασίζονται στη δομή του απερχόμενου Κοινοβουλίου και τις υφιστάμενες πολιτικές ομάδες του. Η νέα σύνθεση του Κοινοβουλίου αναμένεται να διαμορφωθεί μέχρι τα μέσα Ιουλίου, όταν θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος της ολομέλειάς του για τη συγκρότησή του σε σώμα.

Όλα τα εθνικά κόμματα χωρίς επίσημα επιβεβαιωμένη συμμετοχή σε κάποια πολιτική ομάδα επί του παρόντος και τα οποία δεν αποτελούν κομμάτι των «Μη εγγεγραμμένων» ευρωβουλευτών στην υφιστάμενη σύνθεση του ΕΚ έχουν ενταχθεί την κατηγορία «Άλλα», ανεξάρτητα από τον πολιτικό προσανατολισμό τους.

Οι προβλέψεις για τις έδρες θα εξακολουθήσουν να επικαιροποιούνται και να δημοσιεύονται στον ιστότοπο https://results.elections.europa.eu/el/ , όπου μπορείτε επίσης να βρείτε τα αποτελέσματα ανά χώρα, τις έδρες ανά πολιτική ομάδα και χώρα, λεπτομερή στοιχεία σχετικά με τον αριθμό των ευρωβουλευτών για κάθε εθνικό κόμμα και πολιτική ομάδα και δεδομένα για τη συμμετοχή των πολιτών στις εκλογές. Μπορείτε επίσης να συγκρίνετε τα αποτελέσματα διαφορετικών εκλογικών αναμετρήσεων και να δείτε πώς διαμορφώνονται κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες.

διαβάστε περισσότερα

Βόϊδι πήγε, αγελάδα γύρισε

0
Καλή σας ημέρα καλοί μου φίλοι. Τελευταία μέρα του Black Velvet για αυτή την σεζόν, οπότε είπα να αφήσω τη σάλτα και να περάσω...

Επικαιρότητα