Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024
19.8 C
Athens

Φύγε εσύ, έλα εσύ

Share

Καλημέρα φίλες και φίλοι. Δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει αλλά η πολιτική περίοδος που διανύουμε κατακλύζεται από μηνύσεις και αγωγές, ανάμεσα σε πολιτικούς και δημοσιογράφους. Να, για παράδειγμα, ο Β. Μαρινάκης και ο Χρ. Ράπτης θα κινηθούν νομικά εις βάρος του Μ. Κοττάκη, η Ασημακοπούλου εναντίον του Κούλογλου, η Μαρέβα εις βάρος της Ακρίτα και προφανώς δυο τρεις ακόμα μηνύσεις δεν τις πήρα χαμπάρι. Με άλλα λόγια, στα νομικά τμήματα επιχειρήσεων και στα δικηγορικά γραφεία έχει πέσει πολύ δουλειά. Το αφεντικό πάντως του politicalbank.gr σκέφτεται σοβαρά να φτιάξει στο site μία στήλη με τίτλο «Η μήνυση της ημέρας»!

*Το κόλλημα που έχω με τις δημοσκοπήσεις το έχω μοιραστεί μαζί σας. Συναντήθηκα λοιπόν με δημοσκόπηση που δεν δημοσιεύτηκε και σας γράφω όσα πρόλαβαν να δουν τα κουρασμένα μου ματάκια. Έχουμε και λέμε λοιπόν. Η Νέα Δημοκρατία έχει πέσει περίπου 3% και βρίσκεται στην περιοχή του 30%. Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει δεύτερο κόμμα με περίπου 12,5%, ενώ το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο 11,5% και έχει πλέον πολύ κοντά του τον Βελόπουλο με 11,3%!

*Κατά τα λοιπά, σας λέω ότι όλα τα κόμματα (και η Λατινοπούλου μέσα) που βρίσκονται δεξιότερα της Νέας Δημοκρατίας έχουν άθροισμα γύρω στο 20%, με τον Βελόπουλο να κινείται μεταξύ 16%-18% στη Θεσσαλονίκη και την υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα.

*Σε ότι αφορά στην Κυβέρνηση η ικανοποίηση πέφτει (και πάλι) ένα κλικ της τάξης του -0,5%, με την ακρίβεια να συνεχίζει να ενοχλεί ιδιαίτερα την κοινωνία.

*Στα ενδιαφέροντα είναι τα κόμματα τα οποία περνούν κάτω από τα ραντάρ (πχ Λοβέρδος, Λατινοπούλου), με αποτέλεσμα να γλυτώνουν την πίεση από τα μεγάλα κόμματα που ενοχλούνται, με όπου αυτό μπορεί να καταλήξει!

*Συμπληρώνω ότι η γκρίζα ζώνη είναι ιδιαίτερα φουσκωμένη, με το ερώτημα που θα καταλήξει στις κάλπες και κατά πόσο είναι πιθανό το σενάριο της αύξησης της αποχής.

*Έρχομαι τώρα στα νέα πρόσωπα του Μαξίμου, δηλαδή τον Στέλιο Κουτνατζή και το παρασκήνιο. Ξεκινώ με τον Κουτνατζή για τον οποίο ακούω διάφορα Νεοδημοκρατικά παράπονα, καθώς δεν τον θεωρούν δικό τους κομματικό άνθρωπο, αλλά άνθρωπο του Γεραπετρίτη, με ότι αυτό σημαίνει πολιτικά. Κάποιοι μάλιστα το χοντραίνουν λέγοντας ότι «πέρασε η πρόταση του Γεραπετρίτη»! Πάντως ο Κουτνατζής δεν θα έχει σχέση με το κόμμα, κάτι το οποίο θα αναλάβει ο Θανάσης Νέζης.

*Σε ότι αφορά στον Παπαθανάση για τον οποίο υπήρχε σκέψη, δεν περπάτησε αυτή η εκδοχή, καθώς θα δημιουργούνταν καραμπόλες στην Κυβέρνηση. Άρα, ο ανασχηματισμός πάει προς τα πίσω!

*Σε ότι αφορά τώρα στα σενάρια να μετακομίσει στο Μαξίμου ο Μυλωνάκης, κάτι το οποίο δεν δέχθηκε, σας λέω ότι για να αρνηθεί κάποιος μία πρόταση, θα πρέπει να του έχει γίνει, πρόταση που δεν έγινε ποτέ!

*Χαμένος (όχι στο διάστημα) είναι από την επικαιρότητα ο Διονύσης Τεμπονέρας μετά το θυελλώδες Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα να τον μαρσάρουν οι μέντορές του να ξαναβγεί στην επιφάνεια!

*Επειδή ακούω πολλά σχετικά με την υποψηφιότητα του Θοδωρή Ζαγοράκη με το ΠΑΣΟΚ, σας λέω ότι την μεταγραφή την παρουσίασαν παρέα με τον Ανδρουλάκη σε κοινή θέα το Σάββατο στην ψαροταβέρνα «Κουρσάρος» στην Δροσιά. Έφαγαν, ήπιαν και κουβέντιασαν χωρίς να κρύβονται και κατέληξαν οριστικά στην υποψηφιότητα του Ζαγοράκη, άσχετα από το αν κάποιοι αντιδρούν μέσα από το ΠΑΣΟΚ.

*Στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, ο Ανδρουλάκης προανήγγειλε την δημιουργία θέσης διευθυντή της Κ.Ο. με έδρα τις Βρυξέλλες. Το έψαξα λοιπόν λίγο και οι πληροφοριοδότες μου, με κατευθύνουν προς τον Νικόλα Παπάζογλου, έναν εκ των πλέον στενών συνεργατών του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωκοινοβούλιο, ο οποίος έβαλε την ιδέα στον Ανδρουλάκη να ελέγξει το κινητό του για κακόβουλα λογισµικά, με αποτέλεσμα η υπηρεσία του Ευρωκοινοβουλίου να εντοπίσει το Predator!

*Ψηλά στην Ακαδημίας, εκεί που είναι το κτήριο του ΕΒΕΑ, ξεκίνησε για τα καλά η συζήτηση για την επάνοδο του Μπρατάκου, με τους συμπαθούντες να λένε ότι «Ο Γιάννης θα γυρίσει σπίτι του» και τους αντιπαθούντες να λένε ειρωνικά ότι «Ο Μπρατάκος μπορεί για τις εκλογές του ΕΒΕΑ που έδινε συνέχεια παρατάσεις να τις φέρει τώρα πιο κοντά από τον Νοέμβριο που έχουν οριστεί» συμπληρώνοντας ότι «Ο Σοφιανός έχει κάνει ήδη πολύ προεκλογική δουλειά»!

*Στα στρατόπεδα Καραμανλή και Σαμαρά χτυπούν συνέχεια τα τηλέφωνα για να μάθουν αν ο Κώστας και ο Αντώνης θα πάνε στο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας που πλησιάζει. Από το στρατόπεδο πάντως Σαμαρά σημείωσαν ότι «ο Αντώνης δέχεται πολλά μηνύματα και τηλεφωνήματα στην λογική “Αντώνη, πάρε μια πρωτοβουλία, κάνε κάτι”, με τον Αντώνη να τους απαντά “Υπομονή για μετά τις εκλογές”». Από την άλλη πλευρά της τηλεφωνικής γραμμής κλείνουν λέγοντας στον Αντώνη, «δεν θα ψηφίσουμε για να στείλουμε μήνυμα».

*Πάντως, για να γνωρίζεται σήμερα και αύριο ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου της ΝΔ, Γιάννης Πλακιωτάκης θα πάρει τηλέφωνο τον Σαμαρά και τον Καραμανλή για να τους πείσει ότι πρέπει να δώσουν το παρών στο Συνέδριο γιορτής (έτσι θα τους πει) για τα 50 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας. Από την Οργανωτική Επιτροπή εκτιμούν ότι οι δύο πρώην θα δώσουν το παρών χωρίς να δημιουργήσουν προβλήματα.

*Επί τη ευκαιρία να πω περαστικά στην Μαρία Συρεγγέλα η οποία είναι αρρωστούλα!

*Μιας και αναφέρομαι στο Συνέδριο της ΝΔ το οποίο θα ξεκινήσει στις 5 και θα τελειώσει στις 7 Απριλίου (το οποίο θα ανοίξει και θα κλείσει ο Μητσοτάκης παρουσία της γνωστής μας Ούρσουλα), συνειδητοποίησα ότι και το ΠΑΣΟΚ έβαλε Κεντρική Επιτροπή και παρουσίαση των υποψήφιων για την Ευρωβουλή, επίσης στις 7 Απριλίου. Μα, καλά. Δεν σκέφτηκαν εκεί στην Χαριλάου Τρικούπη ότι θα κάνουν ΚΕ και θα παρουσιάσουν τους υποψηφίους πάνω στο κλείσιμο του Συνεδρίου της ΝΔ και θα πάνε άκλαυτοι στην επικαιρότητα;

*Κουίζ: Ποιος είναι ο πλέον αγαπημένος Δήμαρχος του Μητσοτάκη σύμφωνα με πρόσωπο του οικογενειακού του περιβάλλοντος;

διαβάστε περισσότερα

Πέτα τον σκελετό από τη ντουλάπα!

0
Καλή σας ημέρα κυρίες και κύριοι. Οι μέρες περνούν, οι εκλογές έρχονται όλο και ποιο κοντά και οι υποψήφιοι αρχίζουν να ψάχνουν τους σκελετούς...

Επικαιρότητα