Γκάζι – φρένο από τη ΝΔ για τη συνεργασία με τον Βελόπουλο

Γκάζι – φρένο από τη ΝΔ για τη συνεργασία με τον Βελόπουλο

Ο Μάκης Βορίδης, ο Θάνος Πλεύρης, μία ακόμα σειρά στελεχών της ΝΔ, αλλά και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ενώ πάτησαν γκάζι για ενδεχόμενη μετεκλογική συνεργασία με τον Κυριάκο Βελόπουλο, χθες ο κ. Οικονόμου πάτησε φρένο στη συνεργασία από το βήμα του briefing, πατώντας γκάζι για την αυτοδυναμία.

Ερωτώμενος ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος αν η Κυβέρνηση «σκέπτεται ή δεν σκέπτεται, εξετάζει ή δεν εξετάζει τυχόν σύμπραξη μετεκλογική με την Ελληνική Λύση;», δήλωσε κατηγορηματικά «όχι», λέγοντας.

«Δεν την εξετάζει καθόλου. Είμαι πάρα πολύ σαφής και κατηγορηματικός στο ζήτημα αυτό. Για να συνεργαστείς και να συγκυβερνήσεις με κάποιον, πρέπει να έχεις έναν ελάχιστο κοινό παρονομαστή σε θέματα αρχών, αξιών και προγραμματικά. Τέτοιος κοινός παρονομαστής με τον κ. Βελόπουλο δεν υπάρχει. Όπως χαρακτηριστικά έχω ξαναπεί, δεν μπορεί, δεν θα μπορούσε άλλωστε να υπάρξει, όταν εμείς κοιτάμε προς τη Δύση και αυτός κοιτάει προς την Ανατολή. Άρα να το ξεκαθαρίσουμε, ούτε το σκέφτεται η Κυβέρνηση ούτε υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο».

Στη συνέχεια της απάντησής του, ο κ. Οικονόμου έθεσε το νέο πλαίσιο πάνω στο οποίο φαίνεται ότι θα προχωρήσει η Κυβέρνηση και μιλά για αυτοδυναμία στις δεύτερες εκλογές. Συγκεκριμένα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε:

«Έχοντας απαντήσει αυτό, για να μη θεωρηθεί ότι προσπαθούσα να αποφύγω την απάντηση, θέλω να πω και κάτι άλλο. Δεν θεωρούμε ότι στο πλαίσιο της ενισχυμένης αναλογικής, της δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης, η Νέα Δημοκρατία θα χρειαστεί κάποιο άλλο κόμμα για να σχηματίσει ισχυρή και αυτοδύναμη Κυβέρνηση. Έχουμε εμπιστοσύνη στους πολίτες, έχουμε εμπιστοσύνη στην αξιολόγησή τους, σε ό,τι αφορά την κρισιμότητα του να πορευτεί η χώρα, η Ελλάδα της επόμενης ημέρας, με έναν σταθερό, ουσιαστικό, αποφασιστικό προσανατολισμό, σε έναν ασταθή κόσμο. Θα καταθέσουμε τα αποτελέσματα της δουλειάς μας και πιστεύουμε ότι οι Έλληνες πολίτες θα μας δώσουν τη δυνατότητα να ξανασχηματίσουμε  μια Κυβέρνηση, όπως αυτή που έχουμε από το 2019 μέχρι σήμερα. Δεν υπάρχει κάτι, κάποιο σημάδι στον ορίζοντα σήμερα, που να δείχνει ότι, μέσα στο πλαίσιο της ενισχυμένης αναλογικής, ο στόχος της αυτοδυναμίας δεν είναι κάτι που είναι απολύτως εφικτό».