Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024
19.8 C
Athens

Η Adidas απαγόρευσε το νούμερο 44 από τα ποδοσφαιρικά σύνολα της Γερμανίας λόγω του ναζιστικού συμβόλου «SS».

Share

Η γερμανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία λέει ότι αναζητά εναλλακτικό σχέδιο για τον αριθμό 44

Η Adidas απαγόρευσε στους Γερμανούς οπαδούς του ποδοσφαίρου να εξατομικεύουν τις φανέλες με τον αριθμό 44 εν μέσω ανησυχιών ότι μοιάζει με το σύμβολο που χρησιμοποιούσαν οι μονάδες των Ναζί SS του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η ομάδα Schutzstaffel του ναζιστικού κόμματος, κοινώς γνωστή ως SS, ήταν μια παραστρατιωτική οργάνωση του Τρίτου Ράιχ του Αδόλφου Χίτλερ και διηύθυνε στρατόπεδα συγκέντρωσης κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος.

Και η γερμανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία έχει πλέον σταματήσει την παράδοση φανελών με τον αριθμό που παρήγγειλε μέσω της διαδικτυακής της πλατφόρμας και αναζητά εναλλακτικό σχέδιο για το νούμερο 4 με τον συνεργάτη της, 11teamsports.

Η ομοσπονδία είπε ότι τα σχέδια υποβλήθηκαν στο Uefa Champions League κατά τη διαδικασία σχεδιασμού της φανέλας.

«Κανένα από τα εμπλεκόμενα μέρη δεν είδε καμία εγγύτητα με τους ναζιστικούς συμβολισμούς στη διαδικασία ανάπτυξης του σχεδιασμού της φανέλας», ανέφερε η Γερμανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (DFB) στο X, πρώην Twitter.

Οι ανησυχίες ότι το σχέδιο του πουκάμισου σήμαινε ότι το νούμερο 44 έμοιαζε με SS προβλήθηκαν για πρώτη φορά από τον ιστορικό Michael König, ο οποίος είπε ότι ο σχεδιασμός του κιτ ήταν «πολύ αμφισβητούμενος».

«Ιστορικά είναι πολύ αμφίβολο να επιτρέπονται τέτοιες φανέλες για το εντός έδρας Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα», είπε.

Ο εκπρόσωπος της Adidas, Όλιβερ Μπρούγκεν, είπε ότι η ομοιότητα δεν ήταν σκόπιμη και ότι η ομοσπονδία και τα 11 αθλήματα ήταν από κοινού υπεύθυνα για το σχεδιασμό των ονομάτων και των αριθμών στις φανέλες.

«Άνθρωποι από περίπου 100 χώρες εργάζονται στην Adidas», είπε ο κ. Bruggen. «Η εταιρεία μας υποστηρίζει την προώθηση της διαφορετικότητας και της ένταξης και ως εταιρεία εκστρατεύουμε ενεργά κατά της ξενοφοβίας, του αντισημιτισμού, της βίας και του μίσους σε όλες τις μορφές.

«Οποιεσδήποτε προσπάθειες προώθησης διχαστικών ή αποκλειστικών απόψεων δεν αποτελούν μέρος των αξιών μας ως επωνυμίας», πρόσθεσε.

Τα κιτ που κυκλοφόρησαν πρόσφατα είχαν ήδη πυροδοτήσει μια συζήτηση στη Γερμανία σχετικά με την επιλογή των ροζ εκτός έδρας φανέλες, που υποτίθεται ότι γιορτάζουν τη διαφορετικότητα της χώρας.

Πηγή: https://www.independent.co.uk

διαβάστε περισσότερα

Πέτα τον σκελετό από τη ντουλάπα!

0
Καλή σας ημέρα κυρίες και κύριοι. Οι μέρες περνούν, οι εκλογές έρχονται όλο και ποιο κοντά και οι υποψήφιοι αρχίζουν να ψάχνουν τους σκελετούς...

Επικαιρότητα