Η απογραφή, οι εκλογές και η Golden Visa

Η απογραφή, οι εκλογές και η Golden Visa

Αν έχουμε εκλογές το Φλεβάρη, θα γίνουν με την παλιά απογραφή του 2011. Το πιθανότερο είναι να μην  προκύψει κυβέρνηση και θα ξαναπάμε σε εκλογές το Μάρτη, αλλά με την φρέσκια απογραφή του 2021. Κομμάτι δύσκολο αυτό, καθώς από εκλογές σε εκλογές θα αλλάξουν οι έδρες ανά την Ελλάδα. Άρα, το πιθανότερο είναι να πάμε σε εκλογές από το Μάρτη και μετά με τη νέα απογραφή και ας πάρουν θέση μάχης τα κόμματα και οι υποψήφιοι, ανάλογα με το που χάνονται ή αυξάνονται οι έδρες.

*Με κορωνοϊό επέστρεψε από την Ισπανία ο Γιώργος Παπανδρέου, αλλά – ευτυχώς για τον ίδιο – τον περνάει ελαφριά. Δεν φτάνει που μετά από 16 χρόνια παρέδωσε την ηγεσία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, κόλλησε και covid!

*Ξανα-ξεκινάει σήμερα το Ειδικό Δικαστήριο για τους Παππά – Καλογρίτσα, με το Νικόλα να απουσιάζει, ενώ όπως μαθαίνω ο «καπετάνιος» θα είναι παρών, για να ακούσει τι ακριβώς θα πει ο διαμεσολαβητής Κυριάκος Τόμπρας.

*«Για αλλαγές στην ΚΥΑ της Golden Visa, απευθυνθείτε μόνο στο Μαξίμου», είναι η συμβουλή που μαθαίνω ότι δίνουν τα συναρμόδια υπουργεία, σε όσους ενδιαφέρονται.

*Ρωτάω δεξιά, ρωτά αριστερά για το τι παίζει με την Golden Visa και μου είπαν ότι τα 500.000 ευρώ είναι μια καλή τιμή για να αγοράζουν οι Κινέζοι στο Ελληνικό από τη Lamda Development με διόλου απίθανο στη συνέχεια τα 500.000 ευρώ να γίνουν 1.000.000!

*Ο άνθρωπός μου από την Κύπρο, μου είπε ότι ακούει πολύ να συζητιέται το όνομα της Ροσάνας Μόρτογλου (Όμιλος Libra), η οποία ήταν και στις λίστες που παρουσίασε ο Βαξεβάνης. Μου είπε επίσης ότι στην Κύπρο τους κεντρικούς δικαστές δύσκολα τους πλησιάζεις για να βρεις τον τρόπο να τους …επηρεάσεις!

*Όταν ο ένας είναι Παναθηναϊκός και ο άλλος αριστερός, με τον πρώτο να δηλώνει «αριστερός» και τον δεύτερο να δηλώνει «Παναθηναϊκός», τότε μπορούν να συνεργαστούν εκλογικά. Μιλάω για τον Χουά Ραμόν Ρότσα και τον Αλέξη Τσίπρα, που σκέφτονται να παίξουν μπάλα μαζί στο γήπεδο της …αριστεράς!

*Κλείδωσε από το Μαξίμου η διεκδίκηση – εκ νέου – της προεδρίας του ΤΕΕ από τον Γιώργο Στασινό, παρά τις γκρίνιες και τις φήμες που κυκλοφορούν έντονα στην πιάτσα των εργοληπτών…

*Έριξε την τιμή η Prorata για online ομαδικές συζητήσεις (focus groups), καθώς στους συμμετέχοντες θα δοθεί δωροεπιταγή αξίας 30 ευρώ, ενώ στο προηγούμενο focus group έδινε 40 ευρώ!

*Διακρίνω την υποψήφια με τη ΝΔ στην Ά Αθήνας, Άννα Ροκοφύλλου, να παίζει πολύ ως αντιδήμαρχος στον Alpha, ιδιοκτησίας Βαρδινογιάννη. Τυχαίο δεν νομίζω να είναι!

*Όλα δείχνουν ότι ο Διονύσης Παναγιωτάκης θα κλείσει την εβδομαδιαία εφημερίδα «Action 24 Press», εκτός και αν οι Μπάκος – Καϋμενάκης – Εξάρχου αποφασίσουν να την αγοράσουν για να την εντάξουν στο μιντιακό συγκρότημα που χτίζουν.