Η εκτυπωτική μονάδα φιλέτο και οι famous λοιμωξιολόγοι στα ψηφοδέλτια

Η εκτυπωτική μονάδα φιλέτο και οι famous λοιμωξιολόγοι στα ψηφοδέλτια

Αν υπάρχει μία λέξη που την ακούω – είτε στα Ελληνικά, είτε στα Αγγλικά – σε όποιο στέκι και αν καθίσω είναι η λέξη «δουλειές» ή αγγλιστί «business», για την ακρίβεια «δουλίτσες». Οι «δουλίτσες», μικρού και μεγάλου βεληνεκούς, πάνε και έρχονται με γοργούς ρυθμούς και στη συνέχεια ακούμε για το …«ταμείο». Το χρήμα ρέει, με τη διαφορά ότι ακολουθεί μικρές και συγκεκριμένες διαδρομές και όποιος τολμήσει να μπει μέσα σε αυτές τις διαδρομές, μάλλον θα τον …πατήσουν!

*Η εκτυπωτική μονάδα του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής (ΓΓΠΣ) είναι μεγάλων δυνατοτήτων και σύμφωνα με πληροφορίες αρκεί για να εκτυπώνονται εκεί όοοολα τα δημόσια έγγραφα (του Κράτους). Καλά μέχρι εδώ. Φρόντισα και έμαθα λοιπόν ότι πωλείται (όπως είναι επιπλωμένο), σε ιδιώτες σε πολύ καλή τιμή, οι οποίοι με μια επισκευή – σέρβις που θα κοστίσει ελάχιστα, αποκτούν μια σημαντική εκτυπωτική μονάδα. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι δουλειές του Δημοσίου στο εξής θα δίνονται έξω σε ιδιώτες. Όλο αυτό μυρίζει. Είναι άσκοπο, ζημιώνει το δημόσιο και υπήρχε απροθυμία από τα στελέχη της διοίκησης να το υπογράψουν. Οι δικές μου πληροφορίες λένε ότι επιστρατεύτηκε ένας χαμηλόβαθμος υπάλληλος να το υπογράψει. Σας το χα πει. Αυτή η δουλειά έχει …ψωμί!

*Συζήταγα με δημοσκόπο και μου είπε με νόημα. «Κάνει λάθος ο Μητσοτάκης με τον πλήρη έλεγχο της ενημέρωσης και των καναλιών. Κάποια στιγμή θα σκάσει στο κεφάλι του, γιατί ο κόσμος έχει αρχίσει να μπουχτίζει. Κανονικά θα έπρεπε να φτιάξει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ένα κανάλι, που θα του κάνει αντιπολίτευση για να υπάρχει εκτόνωση».

* Κουβεντιάζω με πρώην Υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Παππά – Καλογρίτσα και τη στήριξη του Τσίπρα προς τον Παππά και μου λέει. «Μα καλά. Έχεις αντίρρηση ότι αν ξαναγίνουμε κυβέρνηση ο Παππάς θα είναι και πάλι υπουργός;». Με αποστόμωσε.

*«Κλειστό» ή «ανοικτό»; «Δύο ευρώ» ή «τέσσερα ευρώ»; Αυτά είναι τα βασικά ερωτήματα που καλούνται να απαντήσουν στο ΚΙΝΑΛ, ενόψει των εκλογών τους. Το «Κλειστό» ή «ανοικτό» έχει με να κάνει με το μητρώο τους και το «Δύο ευρώ» ή «τέσσερα ευρώ», έχει να κάνει με το τι θα πληρώσουν όσοι πάνε (ή κουβαλήσουν), για να ψηφίσουν. Με άλλα λόγια «εδώ ο κόσμος καίγεται και ….»!

*Ο Υπερυπουργός Τουρισμού, Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ και κουμπάρος του Κυριάκου Μητσοτάκη, Δημήτρης Φραγκάκης, έχει χαράξει πορεία  για να κατέβει υποψήφιος στα Χανιά. Θα το καταφέρει ή θα σκοντάψει πάνω σε κλειστά συρτάρια και ανοικτά στόματα; Αργά ή γρήγορα, θα φανεί.

*Για να γνωρίζετε, η Λιβερία είναι χώρα της Δυτικής Αφρικής, ιδανική για τη δημιουργία offshore εταιρειών, που θα μπορούσαν να διασυνδέονται με την Κύπρο. Νομίζω την απάντηση στο ερώτημα «γιατί το έγραψε τώρα αυτό;» που περνά τώρα από το μυαλό σας, την έχετε στο πίσω μέρος του μυαλού σας.

* Ένας ιδιότυπος πόλεμος έχει ξεκινήσει στα κομματικά επιτελεία που φτιάχνουν τα ψηφοδέλτια, καθώς όλοι θέλουν να έχουν στις τάξεις τους, τουλάχιστον έναν από τους famous λοιμωξιολόγους, που δίνουν τη δικιά τους μάχη ενημέρωσης και προβολής για τον κορωνοϊό!

*Ένα Υπουργείο πέντε – τουλάχιστον- inside μαγαζιά στην οδό Αχαρνών, με τους μαγαζάτορες να έχουν συμφωνήσει ότι ο καθένας κάνει τη δουλειά του και δεν ενοχλεί το ένα μαγαζί το άλλο. Το κάθε μαγαζί, στο συγκεκριμένο κτίριο που φιλοξενούνται, έχει τη δικιά του πελατεία. Ωραίες διαχρονικές δουλειές!

* Για όσους ασχολιέστε με το SYRIZA Chanel, τα SMS πάντα θα κελαηδούν! Σας λέω ότι από τότε – το μακρινό 2016 – υπήρχε επαφή ΣΥΡΙΖΑ –Μαρή, με το ποσοστό, που ήθελαν να περάσουν στον Δημήτρη Μαρή, να είναι της τάξης του 4%. (Ο Δημήτρης Μάρης είναι ιδρυτής, ιδιοκτήτης και Πρόεδρος του Ομίλου 24MEDIA).

* Κάποιοι στη Κυβέρνηση μιλάνε πολύ και δεν τηρούν το «ουκ εν τω πολλώ το ευ, αλλά εν τω ευ το πολλώ». Κάποιοι δεν μιλάνε καθόλου με αποτέλεσμα να τους μαλώνουν, γιατί κρύβονται και δεν στηρίζουν την Κυβέρνηση. Μάλλον πρέπει να τους καθοδηγήσουν από το Μαξίμου στη λογική, «Παν μέτρον άριστον».

*Με ρωτάει καλός φίλος. «Έχω κάνει εμβόλιο, αλλά είμαι κεντροαριστερός. Θα μπορώ να μπω σε χώρο εστίασης όπου ο ιδιοκτήτης αποφάσισε να είναι ο χώρος του αμιγείς και είναι και δεξιός; Εκτός από το πιστοποιητικό εμβολιασμού, τι άλλο πιστοποιητικό θα πρέπει να κρατάω στα χέρια μου;».

 

Για να γνωρίζετε, το Black Velvet είναι στις οθόνες σας με αποκαλύψεις και σχόλια, δύο φορές την εβδομάδα (Δευτέρα και Πέμπτη)