Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
30.3 C
Athens

Η Ελληνική διασκευή του House of cards

Share

Όπως πάντα έχετε την καλημέρα μου και σήμερα μπαίνω κατ΄ ευθείαν στο ψαχνό. Ξεκινώ με τους Δήμους της Αττικής, που το πιθανότερο είναι οι δημότες τους θα χρειαστεί να πάνε δύο φορές στις κάλπες. Μιλώ για τους Δήμους: Πεντέλη, Μέγαρα, Διόνυσος, Νέα Σμύρνη, Χολαργός- Παπάγου, Χαϊδάρι, Παλλήνη, Νέα Ιωνία, Ζωγράφου, Άγιος Δημήτριος, Ηλιούπολη, Χαλάνδρι, Λυκόβρυση – Πεύκη και Νίκαια.

*Δεν την βλέπω την πρώτη Κυριακή για τον Κ. Μπακογιάννη. Σημειώνω ότι βλέπω να έρχεται δεύτερη Κυριακή για την Αθήνα, όχι σε κάποια μαγική σφαίρα, αλλά σε δημοσκόπηση, με τον Κώστα να είναι πέριξ του 38%!

*Από τον Νότο, μου είπαν ότι τα παραλιακά συμφέροντα στηρίζουν την Αναστασία  Σιμητροπούλου, κόντρα στον νυν Δήμαρχο με τις μπουλντόζες του, ο οποίος όμως φαίνεται ότι θα καθαρίσει το παιχνίδι από την πρώτη Κυριακή, παρά το μπαράζ δημοσιευμάτων…!

*Από αυτούς που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στις 13 Περιφέρειες και σε επτά (7) μεγάλους Δήμους, σας λέω ότι στις Περιφέρειες το πιθανότερο είναι να μην εκλέξει κανέναν και στους Δήμους τον Παχατουρίδη στο Περιστέρι που τον στηρίζουν όλα σχεδόν τα κόμματα και με το ζόρι άντε και τον προερχόμενο από την Αριστερά Καλλογιάνη στη Λάρισα. Μέχρι εκεί. Παραπάνω δεν έχει!

*Μπέρδεμα υπάρχει στην Παλλήνη, καθώς ο Θανάσης Ζούτσος έχει μαζί του τους ΠΑΣΟΚους, ενώ ο πρώην Υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Αϊδόνης έχει μαζί του τους δεξιούς του Δήμου. Φανταστείτε μπέρδεμα και αν καλά έμαθα στο μπέρδεμα συμμετέχει και ο Μ. Χριστοδουλάκης, ο οποίος στηρίζει τον Αϊδόνη, που τον είχε στηρίξει στις εθνικές εκλογές. Πιάσ’ το αβγό και κούρευ’ το.

*Ένας από τους ανθρώπους μου στη Θεσσαλονίκη μου είπε ότι η Άννα Ευθυμίου, όπως και ο Θοδωρής Καράογλου στηρίζουν χαμηλόφωνα και υπογείως τον Στέλιο Αγγελούδη και όχι τον κομματικό Κωνσταντίνο Ζέρβα.

*Βούτυρο στο ψωμί των «εχθρών» του έβαλε χθες ο Κασσελάκης, με τη βιτρίνα του κόμματος που ξεκίνησε να παρουσιάζει. Βάλε ρε Κασσελάκη στη βιτρίνα τον κύριο 13-0 Νίκο Παππά, βάλε την Τζάκρη, βάλε τον ξάδελφο Τσίπρα, αλλά στη βιτρίνα και το ψηλό Σφακιανό παλληκάρι; Πες μας τώρα ότι θα εξαλείψεις την τοξικότητα, για να τρελαθούμε τελείως. Κάτι μου λέει Stefane ότι το αψύ Κρητικόπουλο θα στο κάνει ρημαδιό το κατάστημα!

*Πριν από εννέα μέρες σας έγραψα. «Ακούω συνέχεια το νούμερο δεκαεπτά (17) σχετικά με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Άρα 48-17 =31». Με δεδομένο ότι ψες έριξαν 16 λευκά στον Κασσελάκη, σημαίνει ότι ή εγώ έμαθα για έναν παραπάνω ή ο 17ος βρίσκεται στους τρεις που έλειψαν από τη μάζωξη.

*Με βάση λοιπόν τα πολύ απλά μαθηματικά που κατέχω, αν φύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ 17 από τους 48, θα μείνουν 31 και το ΠΑΣΟΚ θα γίνει Αξιωματική Αντιπολίτευση γιατί έχει 32 βουλευτές. Αυτό να δούμε για να τρελαθούμε.

*Για να μην εκπλαγείτε σας λέω ότι έρχεται πρόταση/παρέμβαση από βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος θα προτείνει (και θα αιτιολογεί) την ανάδειξη των Προέδρων των κομμάτων, όχι από τη βάση, αλλά από τα Συνέδρια!

*Νικήτα μου ξέρεις πόσο σε αγαπώ και σε εκτιμώ και κατανοώ τη στεναχώρια σου μετά την πόρτα που έφαγες από το Μαξίμου. Επιτρέπετε όμως καλέ μου Νικήτα, εσύ που συνήθως δίνεις το παράδειγμα να κυκλοφορείς χωρίς κράνος; Γρήγορα το κράνος σου λοιπόν για να γλυτώσεις από τα χειρότερα (γενικά).

*Όλα δείχνουν ότι ο Δημήτρης Τσιόδρας πιθανά θα μπορούσε να είναι υποψήφιος για την Ευρωβουλή, παρά το ότι οι εκλογές θα γίνουν με σταυρό και όχι με λίστα που τον βόλευε. Ήδη ο Τσιόδρας έχει ξεκινήσει τηλεοπτικές παρουσίες έτσι ώστε να αποκτήσει την απαραίτητη αναγνωρισιμότητα, να μετρηθεί πριν ανακοινωθούν τα ευρωψηφοδέλτια και να καταλήξουν αν μπορεί να πάει για Βρυξέλλες ή όχι!

*Όλοι θέλουμε την ψηφιοποίηση για να διευκολύνει τη ζωή μας, αλλά οι μεγάλες εταιρείες κινητής το έχουν παρακάνει προφανώς για να  μειώνουν τις θέσεις εργασίας. Αναφέρομαι στην Cosmote. Με την  τυποποιημένη και μαγνητοφωνημένη εξυπηρέτηση που θυμίζει  επικοινωνία τύπου «στου κουφού την πόρτα, όσο θέλεις βρόντα», σμπαράλια γίνονται τα νεύρα των πελατών μέχρι να βγάλουν άκρη.  Μου έλεγαν ότι μια εβδομάδα το πάλευαν με τον πενταψήφιο 13818 αλλά υπάλληλο δεν άκουσαν. Η ειρωνεία είναι ότι ο πελάτης το πάλευε για να ανανεώσει  για αλλά 2 χρόνια  το συμβόλαιο. Μα, να τους παρακαλάς για να παραμείνεις πελάτης τους; Κάπου λίγο ώπα, ρε παιδιά!

*Κλείνοντας για σήμερα, θα σας πω μια ιστορία που έχει πολύ ενδιαφέρον και κινείται ανάμεσα στα όρια πραγματικότητας και σεναρίου ταινίας πολιτικoύ θρίλερ. (Στη λογική του House of Cards).

Η ιστορία έχει τέσσερεις πρωταγωνιστές, ένα τηλεφώνημα και ένα σπίτι. Από τους τέσσερεις, οι τρεις βρίσκονται στον ίδιο πολιτικό χώρο και ο τέταρτος έχει υπάρξει συνεργαζόμενος. Επίσης, από τους τέσσερεις οι τρεις έχουν βρεθεί σε υπουργικά – και όχι μόνο – αξιώματα, ενώ ο τέταρτος σε θέση Προέδρου κόμματος (πλέον).

Χρονικά βρισκόμαστε σε σκληρή εκλογική κομματική μάχη και εν όψη της δεύτερης Κυριακής, πρώην Υπουργός (που έχει διατελέσει και αρχηγός), καλεί τηλεφωνικά επίσης πρώην Υπουργό (που έχει διατελέσει και Πρόεδρος), γνωρίζοντας ότι διατηρεί άριστες σχέσεις με τον τρίτο πρώην Υπουργό, ο οποίος κατέληξε να είναι ο μπαλαντέρ της δεύτερης Κυριακής. Ο λόγος του τηλεφωνήματος ήταν να μεσολαβήσει ο πρώην συνεργαζόμενος Υπουργός στον Υπουργό μπαλαντέρ, για να στηρίξει ως Πρόεδρο στις εκλογές αυτόν που στήριξε εξ αρχής ο πρώην Υπουργός και πρώην αρχηγός.

Το αίτημα έγινε δεκτό και η συνάντηση κανονίστηκε και πραγματοποιήθηκε στην οικία του συνεργαζόμενου πρώην Υπουργού, με αποτέλεσμα ο μπαλαντέρ Υπουργός συμφώνησε και έδωσε τα χέρια με τον – τότε – υποψήφιο Πρόεδρο και αποχώρησαν και οι τέσσερεις ικανοποιημένοι και χαμογελαστοί!

Το επόμενο επεισόδιο λίαν συντόμως στις οθόνες σας!

διαβάστε περισσότερα

Βόϊδι πήγε, αγελάδα γύρισε

0
Καλή σας ημέρα καλοί μου φίλοι. Τελευταία μέρα του Black Velvet για αυτή την σεζόν, οπότε είπα να αφήσω τη σάλτα και να περάσω...

Επικαιρότητα