Η faux διάκριση Κασσελάκη στη μαθηματική Βαλκανιάδα

Η faux διάκριση Κασσελάκη στη μαθηματική Βαλκανιάδα

Ανιχνεύοντας το «φαινόμενο» Κασσελάκης, έναν από τους δύο υποψηφίους που θα διεκδικήσει αύριο την Προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, διαβάσαμε το βιογραφικό του στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ, όπου ανάμεσα στα άλλα  αναφέρεται ότι:

«Έχοντας κερδίσει το ασημένιο μετάλλιο στον διαγωνισμό «Αρχιμήδη» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, ο Στέφανος Κασσελάκης εκπροσώπησε τη χώρα μας στην μαθηματική Βαλκανιάδα νέων και, χάρη στη διάκρισή του, έλαβε πλήρη υποτροφία από το λύκειο Phillips Academy στο Andover της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ, όπου και μετανάστευσε από την ηλικία των 14 ετών.

Ψάξαμε σχετικά με τη μαθητική Βαλκανιάδα που έγινε τον Ιούνιο του 2003 στη Σμύρνη στην Τουρκία, όπου όπως θα δείτε παρακάτω, όντως ο Στέφανος Κασσελάκης συμμετείχε μαζί με άλλους  στην Ελληνική ομάδα.

Με τη διαφορά ότι ο κ. Κασσελάκης δεν ήταν ανάμεσα στους έξι (6) που πήραν το πρώτο βραβείο, ούτε στους έντεκα (11) που πήραν το δεύτερο βραβείο, ούτε στους δεκαπέντε (15) που πήραν το τρίτο βραβείο, αλλά ούτε στους τρεις (3) που έλαβαν τιμητική μνεία. Κατέληξε 37ος ανάμεσα στους 48 που διαγωνίστηκαν έχοντας βαθμολογία 9 (κάτω από τη βάση 10), με άριστα το 40.

Με βάση λοιπόν την 37η θέση στη μαθητική Βαλκανιάδα, «διακρίθηκε» ο κ. Κασσελάκης και «έλαβε πλήρη υποτροφία από το λύκειο Phillips Academy στο Andover της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ»;