«Η Φώφη είναι μπαρουτοκαπνισμένη και έχει μάθει να κερδίζει…»

«Η Φώφη είναι μπαρουτοκαπνισμένη και έχει μάθει να κερδίζει…»

Την επισκεύθηκε χθες το βράδυ ο Γιώργος Παπανδρέου

«Η Φώφη είναι μπαρουτοκαπνισμένη και έχει μάθει να κερδίζει. Γι αυτό και θα ξανακερδίσει», είναι η φράση πολύ στενού συνεργάτη της Φώφης Γεννηματά, η οποία ξανά-δίνει τη μάχη της για τη ζωή.

Σε αυτό τον αγώνα ζωής, η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, έχει βρει μια σπουδαία συμπαράσταση από σύσσωμο τον πολιτικό κόσμο, χωρίς φυσικά να μην υπάρχουν υποκριτικά μηνύματα και αναρτήσεις.

Από την ώρα όμως που η Φώφη Γεννηματά ανακοίνωσε την απόσυρσή της από την διεκδίκηση της ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής, ξεκίνησε μια μεγάλη κουβέντα για την εξέλιξη των εκλογών, σε συνδυασμό με το μέλλον του ΚΙΝΑΛ.

Με την απρόσμενη απουσία του πολιτικού προεκλογικού λόγου που είχε αναπτύξει μέχρι πριν 3 ημέρες η κα Γεννηματά, είναι προφανές ότι προκύπτει ένα πολιτικό κενό, το οποίο θα καταβάλουν προσπάθεια να καλύψουν οι υπόλοιποι υποψήφιοι, κάτι το οποίο θα είναι δύσκολο.

Παράλληλα με την ανακοίνωση για την υγεία και την απόσυρση της Φώφης Γεννηματά, ξεκίνησαν τα σενάρια για το πότε και αν γίνουν οι εκλογές, για το αν θα υπάρχει νέα υποψηφιότητα στη θέση της κας Γεννηματά, για το τι θα κάνουν οι υπόλοιποι υποψήφιοι, όπως και σενάρια γύρω από το όνομα του Γιώργου Παπανδρέου.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι χθες το βράδυ ο κ. Παπανδρέου μόλις επέστρεψε από το εξωτερικό επισκέφθηκε την Φώφη Γεννηματά στον Ευαγγελισμό, όπου το μοναδικό περιεχόμενο της κουβέντας ήταν η υγεία της κας Γεννηματά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας ΔΕΝ θα υπάρξει νέος υποψήφιος για να καλύψει το κενό της νυν Προέδρου, ως επίσης ότι όλα θα κινηθούν με βάση τις αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής, δηλαδή οι εκλογές θα γίνουν στις 5 Δεκεμβρίου και αν χρειαστεί και στις 12 Δεκεμβρίου, καθώς επίσης ότι μέχρι την Παρασκευή θα πρέπει να καταθέσουν οι υποψήφιοι τις 5.000 υπογραφές υποστηρικτών τους, υπογραφές που όπως μαθαίνουμε έχει εξασφαλίσει και ο Χάρης Καστανίδης (για 8.000 – 9.000 υπογραφές μιλάνε στενοί του συνεργάτες).

Η αιφνιδιαστική εξέλιξη έχει οδηγήσει τους 3 υποψηφίους σε επανασχεδιασμό της τακτικής και των κινήσεών τους, με προσωρινή ολιγοήμερη αναβολή των προεκλογικών τους δραστηριοτήτων και από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να ξεκινήσουν ξανά.

Σε στελεχιακό επίπεδο του ΚΙΝΑΛ, οι μισοί ξεκίνησαν τάχιστα από προχθές το βράδυ συζητήσεις για να διαπραγματευτούν με τους υπόλοιπους υποψήφιους το μέλλον τους, με τους άλλους μισούς να νοιώθουν στεναχωρημένοι και να πορεύονται στη λογική της αποχής από τις εκλογικές διαδικασίες. Σε δύσκολη θέση έχουν βρεθεί νυν βουλευτές του ΚΙΝΑΛ, οι οποίοι βιάστηκαν να στηρίξουν δημόσια συγκεκριμένη υποψηφιότητα.

Ερωτηματικό είναι ο Γιώργος Παπανδρέου, σε περίπτωση που του ζητήσει η ίδια η Φώφη Γεννηματά, να βγει μπροστά και να ενώσει το χώρο δίνοντάς του ταυτόχρονα τα εχέγγυα μέσω Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Κεντρικής Επιτροπής.

Μια πρώτη γρήγορη ανάλυση σχετικά με το τι θα κάνουν οι «Γεννηματικοί» στις εκλογές, δείχνει ότι κερδισμένοι θα είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος αυξάνει τις πιθανότητές του να εκλεγεί Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, όπως και ο Χάρης Καστανίδης, ο οποίος είναι πιθανό να καταγράψει ένα σοβαρό διψήφιο ποσοστό.