Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
30.3 C
Athens

Η ιδέα του Πρωθυπουργού για το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και οι αστοχίες στην επιλογή προσώπων

Share

Με βάση την απαιτούμενη Πολιτική Προστασία των πολιτών – μετά τις καταστροφικές φωτιές σε όλη την Ελλάδα και κυρίως στην Εύβοια – αλλά και την κλιματική αλλαγή που αφήνει σκληρά τα σημάδια της, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε – ορθά κατά τη γνώμη μας – τη δημιουργία του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης.

Στο τελευταίο ανασχηματισμό της Κυβέρνησης που πραγματοποίησε ο Πρωθυπουργός, ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός νέου χαρτοφυλακίου, που να έχει την αποκλειστική ευθύνη στην διαχείριση των κρίσεων, όχι όμως στη δημιουργία κρίσεων και δη κυβερνητικών!

Ωσάν κάτι να έχει συμβεί, το συγκεκριμένο Υπουργείο είναι συνδεδεμένο με αστοχίες στις επιλογές προσώπων.

Επιλογή – αστοχία πρώτη του κ. Μητσοτάκη, η πρόταση και ανακοίνωση του Ευάγγελου Αποστολάκη ως Υπουργό Πολιτικής Προστασίας, με τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ να λέει «δεν αποδέχομαι την πρόταση».

Επιλογή – αστοχία δεύτερη του Πρωθυπουργού, ο νυν Υπουργός εκ της Κύπρου, Χρήστος Στυλιανίδης, ο οποίος φέρει το μεγαλύτερο κυβερνητικό μερίδιο ευθύνης για το χάος που δημιουργήθηκε από τον ισχυρότατο χιονιά.

Μετά από όσα βίωσαν οι κάτοικοι της Αττικής, όλο το πολιτικό προσωπικό –εντός και εκτός της Νέας Δημοκρατίας – ζητούν είτε χαμηλόφωνα, είτε φωνακτά, την απομάκρυνση του κ. Στυλιανίδη.

Τι θα κάνει όμως ο Κυρ. Μητσοτάκης; Θα προχωρήσει σε μία τέτοια κίνηση;

Η λογική λέει – αλλά και οι πληροφορίες μας – ότι ο Πρωθυπουργός δεν θα καρατομήσει τον Κύπριο, γιατί αν διώξει τον κ. Στυλιανίδη, είναι σαν να «αδειάζει» τον εαυτό του για τις επιλογές των προσώπων που βάζει Υπουργούς, σε κρίσιμα πόστα.

Σε ότι αφορά στα σενάρια ανασχηματισμού που αναθερμάνθηκαν τάχιστα μετά την καταστροφική «Ελπίς», οι πληροφορίες μας λένε ότι ακόμα και αν υπήρχαν τέτοια σενάρια πάνω στο τραπέζι, τώρα μπήκαν στον πάγο για μεγάλο χρονικό διάστημα, έως ότου λυόσουν οι πάγοι για τα καλά!

 

 

 

διαβάστε περισσότερα

Βόϊδι πήγε, αγελάδα γύρισε

0
Καλή σας ημέρα καλοί μου φίλοι. Τελευταία μέρα του Black Velvet για αυτή την σεζόν, οπότε είπα να αφήσω τη σάλτα και να περάσω...

Επικαιρότητα