Παρασκευή, 1 Μαρτίου, 2024
15.8 C
Athens

Ή κάτι πάει στραβά με την πανδημία ή κάτι δεν γνωρίζουμε

Share

Τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, δημιουργούν μια ανησυχίες σε όσους τα διαβάζουν απολαμβάνοντας τις βουτιές τους, πολύ περισσότερο δε στους ηλικιωμένους.

Οι αριθμοί είναι ψυχροί και λένε 355 νεκροί, 122.230 κρούσματα, 138 άνθρωποι διασωληνωμένοι στις Εντατικές. Ήτοι, 51 νεκροί την ημέρα όπου την προηγούμενη εβδομάδα, όπου ήταν 40 οι ημερήσιοι νεκροί. Με άλλα λόγια την προηγούμενη εβδομάδα πέθαινε κάθε μισή ώρα ένας άνθρωπος από covid.

Παρ’ όλα αυτά ο Μάριος Θεμιστοκλέους, δήλωσε ότι «Δεν χρειάζεται να παρακολουθούμε τον αριθμό των κρουσμάτων τόσο επισταμένα όσο γινόταν τα προηγούμενα χρόνια», για να καταλήξει λέγοντας «Η επιδημιολογική κατάσταση αυτή την στιγμή δεν εμπνέει καμία ανησυχία».

Από την πλευρά του το υπουργείο Υγείας έχει αποκλείσει την λήψη κάθε μέτρου, παρ’ ότι εκτιμά ότι η μείωση των κρουσμάτων, θα είναι προσωρινή, καθώς τον Φθινόπωρο – κατά δήλωση του υπουργού Υγείας – αναμένεται νέο κύμα.

Τα στοιχεία σε συνδυασμό με τις δηλώσεις έχουν μπερδέψει πολύ τον κόσμο, ο οποίος προσπαθεί να κάνει ήρεμος τις διακοπές του, έχοντας έναν αμυδρό φόβο για το τι τον περιμένει.

 

 

διαβάστε περισσότερα

Χωρίς λόγια…

0
Καλημέρα κυρίες και κύριοι. Στην οδό Ηρώδου Αττικού 19 βλέπουν τις υπογραφές στο διαδικτυακό ψήφισμα για την αναθεώρηση του Συντάγματος και την ενεργοποίηση του...

Επικαιρότητα