Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
30.3 C
Athens

Η κουβέντα για κυβέρνηση συνεργασίας είναι στα φόρτε της

Share

Η κουβέντα για κυβέρνηση συνεργασίας είναι στα φόρτε της και μία από τις αιτίες είναι η «στεναχώρια» που έχουν Ελληνικά βαριά επιχειρηματικά ονόματα, από την έλευση των ξένων, που έχουν μπει γερά στην Ελληνική αγορά. Οι ξένοι έχουν μπει για τα καλά στα πόδια των Ελλήνων, κάτι το οποίο θα προσπαθήσουν να το αντιμετωπίσουν με κυβέρνηση – αν όχι κυβερνήσεις – συνεργασίας, τις οποίες θα ελέγχουν, θα τις ανεβάζουν και θα τις κατεβάζουν, ανάλογα με τα συμφέροντά τους.

*Διαβάζω παντού για την Goldman Sachs, που δίνει ως πιθανή ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας για την Ελλάδα στις 21 Απριλίου. Γύρισα το black velvet προς τα πίσω και να που στις 21 Ιανουαρίου σας είχα γράψει. «Τσεκάρετε στην ατζέντα σας την 21η Απριλίου (αυτή την αποφράδα ημερομηνία του 1967), η οποία θα είναι μια καλή μέρα για την Ελληνική οικονομία, ίσως και για τον Μητσοτάκη. Σας λέω λοιπόν ότι 21η Απριλίου η Standard & Poor’s (S&P) θα μας δώσει τη δεύτερη επενδυτική βαθμίδα που χρειαζόμαστε. Να τη θυμάστε την ημερομηνία». https://politicalbank.gr/ti-allo-tha-akousoume .

*Την πρωτομαγιά άλλοι θα τρέχουν στους αγρούς να μαζέψουν λουλουδάκια, άλλοι θα τρέχουν στα σπίτια να μαζέψουν ψηφαλάκια, ενώ ο Νίκος Παπανδρέου θα τρέχει προς τις Βρυξέλλες για να πάρει τη θέση του παραιτημένου Ανδρουλάκη, ως Ευρωβουλευτής.

*Μέσα από μια συνάντηση και μία φωτογραφία μπορείς να βγάλεις μπόλικα συμπεράσματα. Μιλώ για τη σχέση Ξεκαλάκη – Σγουρού, που έχει ως αποτέλεσμα να δέχεται bulling ο Στέφανος από συνυποψήφιους. Προφανώς μέσα από τη φωτογραφία τους, Σγουρός και Ξεκαλάκης θέλουν να έχουν αμοιβαία κέρδη, με τη διαφορά ο άνθρωπος του Ανδρουλάκη (για τον Ξεκαλάκη λέω), τα έχει βρει με τον Σγουρό, ο οποίος βρίσκεται σε πολεμικό κλίμα με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Με άλλα λόγια η ανοργανωσιά στο μεγαλείο της!

*Τι ναι αυτό που κρατάνε και λένε στον μικρό (τον Νίκο εννοώ), «θα λες ότι σου λέμε και θα κάνεις ότι σου πούμε» και αυτός υπακούει; Προσπαθώ να βρω αυτό που κρατάνε μεταξύ των Βρυξελλών και του ροζ χρώματος! Που θα πάει, κάτι θα βρω!!!

*Γυναίκα υποψήφια για την Καρδίτσα αναζητούν από τον ΣΥΡΙΖΑ, μετά την αποχώρηση της πρώην βουλευτίνας  Παναγιώτας Βράντζα. Το ενδιαφέρον όμως έχει να κάνει με την αποχώρηση η οποία σχετίζεται με τη σύνθεση του ψηφοδελτίου στην Καρδίτσα, όπου ο Πρόεδρος Αλέξης έβαλε υποψήφια την μετακλητή του νομικό Αγγελική Τεντολούρη, και το φιλαράκι του ο Ν. Παππάς έβαλε υποψήφιο τον δημοσιογράφο Κώστα Αγόρη, ο οποίος έχει την ευθύνη του γραφείου Τύπου του καταδικασθέντα υποψηφίου. Σου λέει λοιπόν η Βράντζα, «Με ποιους να τα βάλω;», οπότε αποχωρεί.

*Επί τη ευκαιρία με την υποψηφιότητα του Κ. Αγόρη θυμήθηκα ότι στις προηγούμενες εκλογές ήταν – επίσης – υποψήφιος το τότε alter ego του Παππά, δημοσιογράφος Γιώργος Χριστοφορίδης, στον Νότιο Τομέα. Τελικά ο Παππάς καταφέρνει να βάζει πάντα υποψήφιους τους δημοσιογράφους που έχει στο γραφείο του.

*Όταν από την Κουμουνδούρου μου ψιθυρίζουν ότι ο Αλέξης ο Πρόεδρος δεν είναι «ενθουσιασμένος» με την υποψηφιότητα Ιωακειμίδη για την Περιφέρεια Αττικής, τότε παραξενεύομαι. Όταν, επίσης, Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (βαρύ όνομα), ρωτά Βουλευτίνα του ΠΑΣΟΚ για το αν τα βρήκαν για υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Π. Γερουλάνο (σε περίπτωση που δεν εκλεγεί Βουλευτής), τότε, όχι απλά παραξενεύομαι, αλλά δυσκολεύομαι πολύ να καταλάβω το παιχνίδι που παίζεται, πάνω στο γήπεδο.

*Χθες πάντως που ο Ιωακειμίδης ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητά του, πρόσεξα ότι εκεί ήταν ο Σταμάτης Μαλέλης (τυχαίο;), καθώς επίσης ότι το Mega έπαιξε ένα χορταστικό video στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων για την υποψηφιότητα του Ιωακειμίδη. (και αυτό τυχαίο;).

*Αληθεύει ότι ο 73χρονος Γάλλος επιχειρηματίας Μπερνάρ Αρνό, που έχει καταφέρει να δημιουργήσει το μεγαλύτερο όμιλο πολυτελών αγαθών, την LMVH, με brands που περιλαμβάνουν την Louis Vuitton, Celine, Tag Heuer, Tiffany και με την περιουσία του να αποτιμάται στα 182,6 δισ. δολάρια, παζαρεύει την Ελληνική γη και κουβεντιάζει για αυτή;

*Ο δεύτερος δισεκατομμυριούχος, που αγαπά πολύ την Ελληνική γη και επενδύει σε αυτή, είναι ο Ιρλανδός Paul Richard Coulson, ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος και πρόεδρος του Ardagh Group, παραγωγός προϊόντων γυαλιού και μετάλλων με έδρα το Λουξεμβούργο. Σημειώνω ότι οι δισεκατομμυριούχοι μιας και είναι λίγοι, γνωρίζονται μεταξύ τους, όπως ο Πολ με τον Μπερνάρ και αγαπούν επενδυτικά πολύ την Ελλάδα!

*Μαθαίνω ότι είναι πολλοί οι ξένοι επενδυτές που προσπαθώντας να αποφύγουν τα κατατόπια, απευθύνονται στο Enterprise Greece, μπας και τους κοστίσει λιγότερο!

*Σας μεταφέρω την πονηρή σκέψη έμπειρου πολιτικού, σύμφωνα με τον οποίον, ο Ανδρουλάκης λέει προεκλογικά «όχι» στη συνεργασία με Μητσοτάκη ή Τσίπρα Πρωθυπουργό, αλλά έρχεται το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ μετεκλογικά και μετατρέπει το «όχι» σε «ναι».

 

 

διαβάστε περισσότερα

Βόϊδι πήγε, αγελάδα γύρισε

0
Καλή σας ημέρα καλοί μου φίλοι. Τελευταία μέρα του Black Velvet για αυτή την σεζόν, οπότε είπα να αφήσω τη σάλτα και να περάσω...

Επικαιρότητα