Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024
19.8 C
Athens

Η Λαϊκή Ενότητα σε ανασυγκρότηση και επαφές με τον Βαρουφάκη

Share

Σε ανασυγκρότηση και επαφές βρίσκεται η Λαϊκή Ενότητα, μετά την αποχώρηση του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Τα στελέχη της Αριστερής Πρωτοβουλίας ΛΑΕ βρίσκονται σε επαφές με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και συγκεκριμένα με τον πυρήνα Αριστερό Ρεύμα, ως επίσης με τον Θανάση Σκαμνάκη που αποχώρησε αλλά και ανένταχτους όπως ο κ. Λαπαβίτσας.

Συνάμα στελέχη της Λαϊκής Ενότητας όπως οι Χουντής, Στρατούλης, Βαλαβάνη, Λεουτσάκος,  Ήσυχος κ.ά., έχουν προχωρήσει – με τις ευλογίες του Αλέκου Αλαβάνου – σε διερευνητικές επαφές για κοινή κάθοδο με το ΜέΡΑ25.

Από την πλευρά του ο Γιάνης Βαρουφάκης σκέπτεται σοβαρά τη συνεργασία, εκτιμώντας ότι θα έχει σχετικά σίγουρη την είσοδο στη Βουλή, καθώς  μετά τις αποχωρήσεις βουλευτίνων από τη ΜέΡΑ25 έχει μείνει με τον βασικό άξονα Σακοράφα, Γρηγοριάδη και Αρσένη.

Τα προβλήματα που προσπαθούν να ξεπεράσουν στις συναντήσεις τους ΜέΡΑ25 και ΛΑΕ είναι τα κλασσικά προβλήματα της αριστεράς που έχουν να κάνουν με την ηγεσία και τον τίτλο του σχήματος, γνωρίζοντας ότι στα προγραμματικά βρίσκονται κοντά!

Το ερώτημα λοιπόν είναι, αν ο κ. Βαρουφάκης τα βρει με τη ΛΑΕ, τότε τι θα επιλέξει; Προοδευτικής Διακυβέρνηση με τον Αλέξη Τσίπρα ή προεκλογική συνεργασία με τη Λαϊκή Ενότητα;

διαβάστε περισσότερα

Πέτα τον σκελετό από τη ντουλάπα!

0
Καλή σας ημέρα κυρίες και κύριοι. Οι μέρες περνούν, οι εκλογές έρχονται όλο και ποιο κοντά και οι υποψήφιοι αρχίζουν να ψάχνουν τους σκελετούς...

Επικαιρότητα