Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
33.3 C
Athens

Η μάχη της Δυτικής Ελλάδας

Share

Σκληρή μάχη προβλέπετε στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με τον Νεκτάριο Φαρμάκη να το παλεύει, αλλά παράλληλα να ακούγονται υποψηφιότητες που μπορεί να έχουν μέλλον.

Η εικόνα που έχουμε αποκομίσει – και δημοσκοπικά –  φέρνει τον κ. Φαρμάκη να βασίζεται στην Αιτωλοακαρνία, να μην πατάει καθόλου στην Ηλεία και να έχει σοβαρά προβλήματα στην Αχαΐα, η οποία είναι το κλειδί καθώς έχει τον μεγαλύτερο πληθυσμό.

Ο Περιφερειάρχης γνωρίζει ότι έχει μπροστά του ένα χρόνο και όπως μαθαίνουμε έχει ανοίξει για τα καλά το …πουγκί, στηρίζοντας οικονομικά τις εκδηλώσεις που αφθονούν ένεκα καλοκαιριού, προσπαθώντας παράλληλα να στήσει γέφυρες με τους Βουλευτές της Περιφέρειας, με κάποιους από τη Νέα Δημοκρατία να μην λένε και τα καλύτερα λόγια για τον Νεκτάριο Φαρμάκη και το έργο του.

Στον ΣΥΡΙΖΑ, η αρχική σκέψη ήταν για υποψηφιότητα του Θάνου Μωραΐτη στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονία, σκέψη η οποία έχει χάσει πολύ έδαφος καθώς δύσκολα θα εκλεγεί Περιφερειάρχης ο νυν Βουλευτής. Ένα ακόμα όνομα το οποίο ακούγεται για την Περιφέρεια είναι ο Βουλευτής Ηλείας, Διονύσης Καλαματιανός.

Προς την Ηλεία κοιτά και το ΠΑΣΟΚ, με σκέψεις για υποψηφιότητα στην Περιφέρεια του Μιχάλη Κατρίνη, κάτι το οποίο πολύ δύσκολα θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, καθώς ο κ. Κατρίνης έχει – και με το δίκιο του – άλλες βλέψεις. Το δεύτερο όνομα το οποίο συζητούν στο ΠΑΣΟΚ είναι αυτοδιοικητικό και αναφερόμαστε στον πρώην Δήμαρχο Αμφιλοχίας, Απόστολο Κοιμήση, ο οποίος μετά την απεμπλοκή του από την πολιτική, επέστρεψε στηρίζοντας στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ, τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Σε κομβικό πρόσωπο εξελίσσεται ο Βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Τζαβάρας, ο οποίος μετά την απόφασή του να μην είναι εκ νέου υποψήφιος Βουλευτής, δέχεται πιέσεις από παράγοντες όλου του πολιτικού φάσματος, να διεκδικήσει την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ως ανεξάρτητος. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, έχουν πλησιάσει τον κ. Τζαβάρα – εκτός από την Ηλεία – και από την Αχαΐα, ενώ τον πλησιάζουν Βουλευτές τουλάχιστον τριών κομμάτων!

 

διαβάστε περισσότερα

Ταρατατζούμ και μπαμ, μπουμ!

0
Καλημέρα και καλή σας εβδομάδα φίλες και φίλοι. Υπό τους ήχους των Black Sabbath θα έχουμε σήμερα το κρίσιμο πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, καθώς...

Επικαιρότητα