Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων και οι πολιτικοί αρχηγοί

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων και οι πολιτικοί αρχηγοί

Σαν χθες, 4 Οκτωβρίου, γιορτάζεται κάθε χρόνο η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων για να συμπίπτει με την γιορτή του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης.

Γιορτάστηκε για πρώτη φορά το 1925 από τον γερμανό συγγραφέα και εκδότη του περιοδικού «Άνθρωπος και Σκύλος» Χάινριχ Ζίμερμαν, στο Sport Palace του Βερολίνου με στόχο να αντιμετωπιστούν τα δεινά των ζώων και να ξεκινήσουν δράσεις για την προστασία τους, τόσο των οικόσιτων όσο και των άγριων.

Τα ζωάκια  – και συνήθως τα σκυλάκια – συνεισφέρουν στο image των πολιτικών, με πολλούς να φωτογραφίζονται με το σκυλάκι τους, έτσι ώστε να «κερδίσουν» συμπάθειες και τους φιλόζωους.

Μπήκαμε χθες στα social media, αναζητώντας τις αναρτήσεις των πολιτικών αρχηγών, έτσι ώστε να καταλάβουμε ποιοι γνώριζαν τη χθεσινή μέρα, την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων έτσι ώστε να δείξουν την πραγματική αγάπη τους.

Δυστυχώς, χθες εντοπίσαμε μία και μόνο μία ανάρτηση, από την Πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, η οποία έγραψε.

«Σήμερα γιορτάζουν οι καλύτεροί και πιο πιστοί μας φίλοι. Ανάμεσα σε αυτούς και η Μαλού, που μας επιστρέφει κάθε μέρα πολλαπλάσια την αγάπη & τη συντροφικότητα που της δίνουμε εδώ και οχτώ χρόνια».

Για την ιστορία σας λέμε ότι έχουμε γνωρίσει:

Τον Peanut, που συνήθως υποδέχεται τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου και ενίοτε χαλάει φωτογραφήσεις.

Την Κάρμεν, την οποία γνωρίσαμε τον Απρίλιο 2020 να κάνει παρέα εν μέσω πανδημίας στον Αλέξη Τσίπρα

Το σκυλί του Γιάννη Βαρουφάκη (δεν ξέρουμε όνομα), το οποίο μας συνέστησε τον Οκτώβριο του 2018, μετά από παρεξήγηση με τον δημοσιογράφο Παντελή Καψή.

Όσο και αν ψάξαμε, δεν βρήκαμε φωτογραφίες των Δημήτρη Κουτσούμπα και Κυριάκου Βελόπουλου, με σκυλί.