Η παρακαταθήκη των 270.000 ανθρώπων και τα προαπαιτούμενα

Η παρακαταθήκη των 270.000 ανθρώπων και τα προαπαιτούμενα

Η μάχη της δεύτερης Κυριακής στο ΚΙΝΑΛ, είναι αναπόφευκτα μάχη ανάμεσα στο(ν) νέο και στο(ν) παλαιό.

Το μήνυμα που έστειλαν 270.000 ψηφοφόροι είναι «ανανέωση». Είναι φανερό ότι την ανανέωση την έχει ανάγκη η κοινωνία, κάτι το οποίο έδειξε το 2015 με την εκλογή του Αλέξη Τσίπρα και χθες μέσα από τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ, στο πρόσωπο του Νίκου Ανδρουλάκη.

Το χθεσινό μήνυμα πρέπει να το έλαβαν και στο Μέγαρο Μαξίμου και στην Κουμουνδούρου, με τον Πρωθυπουργό να έχει στα χέρια του το πλεονέκτημα του ανασχηματισμού, μέσω του οποίου μπορεί να φρεσκάρει την εικόνα της Κυβέρνησής του. Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να κατανοήσει ότι είναι επιτακτική η αλλαγή της βιτρίνας για το κόμμα του και τους προβεβλημένους συνεργάτες του.

Μην ξεχνάτε όμως ότι η ανανέωση ενός κόμματος γίνεται με τις ιδέες που παράγονται, και όχι με την ηλικία. Υπάρχουν νέοι πρόωρα γερασμένοι σε ιδέες, όπως υπάρχουν έμπειροι πολιτικοί, νέοι σε ιδέες και στην καρδιά.

Στα βασικά προαπαιτούμενα για την ανοδική πορεία του ΚΙΝΑΛ είναι η αντιπολιτευτική του παρουσία, εντός και εκτός Βουλής. Η αλήθεια είναι ότι με την εκλογή του Ν. Ανδρουλάκη η αντιπολίτευση εντός του Κοινοβουλίου είναι άγνωστο το πώς θα καταλήξει να είναι, για αυτό και ο κ. Ανδρουλάκης θα πρέπει να βρει από την Κ.Ο. του ΚΙΝΑΛ, αυτόν που θα μπορεί να σταθεί επάξια, αυτόν που θα ακούσουν οι Έλληνες, αυτόν που θα εκφράζει το ΚΙΝΑΛ και τον Πρόεδρό του.

Δεύτερο προαπαιτούμενο είναι η επιλογή Προέδρου, που θα μπορέσει όχι να συντηρήσει, αλλά να αυξήσει τα ποσοστά του ΚΙΝΑΛ, έτσι ώστε να διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο στην πολιτική σκηνή του τόπου.

Ένα ακόμα προαπαιτούμενο είναι το …τιμόνι της Χαριλάου Τρικούπη. Αυτός που θα εκλεγεί θα πρέπει να σταθεροποιήσει το τιμόνι σε σωστή ρώτα, φροντίζοντας να έχει δίπλα του τα φρέσκα μυαλά, αλλά και την εμπειρία.

Τέλος, κάτι το οποίο δεν πρέπει να ξεχάσει, ο επόμενος Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ είναι η παρακαταθήκη των 270.000 ανθρώπων, που αψήφησαν την πανδημία, αψήφησαν τα προβλήματά τους και έκατσαν στις ουρές για να ψηφίσουν.