Η πολυφωνία κάνει καλό, αρκεί να μην καταλήγει σε αλαλούμ

Η πολυφωνία κάνει καλό, αρκεί να μην καταλήγει σε αλαλούμ

Σε κίνδυνο εξελίσσεται για την Κυβέρνηση το αλαλούμ των δηλώσεων, Υπουργών και Βουλευτών του κυβερνόντος κόμματος, για την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών.

Όλα ξεκίνησαν με το ερώτημα «πότε θα γίνουν οι εκλογές», με άλλους να λένε «Φθινόπωρο 2022» και άλλοι να είναι της γραμμής «Άνοιξη 2023».

Το ερώτημα αυτό στη συνέχεια ατόνησε και μπήκε σε πρώτο πλάνο το ερώτημα «ποια θα είναι η ημερομηνία των εκλογών το Φθινόπωρο», όπου αυτό το ερώτημα θα μπορούσε να μπει στα στοιχήματα, καθώς άλλοι μιλάνε για 18 Σεπτέμβρη, άλλοι για 25 Σεπτέμβρη και άλλοι ποντάρουν στην Κυριακή 2 Οκτώβρη.

Καλή η πολυφωνία, αλλά όταν καταλήγει σε αλαλούμ, τότε μόνο φθορά μπορεί να υπάρχει για την Κυβέρνηση, απεμπολώντας το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού, πλεονέκτημα που σταδιακά ο Πρωθυπουργός το εκχωρεί στην αντιπολίτευση.

Το πολύ σοβαρό θέμα της διεξαγωγής εκλογών, όσο περνά ο καιρός χωρίς επίσημη απόφαση και πολλά ακούγονται, τότε η κυβέρνηση γίνεται πεδίο βολής στα social media (και κυρίως στο twitter), ενώ πολύ σύντομα η διεξαγωγή εκλογών θα γίνει ανέκδοτο.

Προφανώς με τις διαρροές που έδωσε το Μαξίμου ήθελαν να βγάλουν κάποια συμπεράσματα, ακόμα και για να μετρήσουν αντιδράσεις και προθέσεις ή να δημιουργήσουν συσπείρωση. Παρά ταύτα όμως, όσο ο καιρός περνά σε αυτό το μοτίβο, τόσο το πλεονέκτημα ατονεί και η κυβέρνηση εγκλωβίζεται στην εκλογολογία.