Η πρόταση Τσίπρα είναι «εκλογές με rapid test ή self test»;

Η πρόταση Τσίπρα είναι «εκλογές με rapid test ή self test»;

Στην υπόθεση της πανδημίας η Κυβέρνηση τα πηγαίνει από μέτρια, άσχημα έως χάλια και ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε εκλογές. Κοιμόμαστε και δεν ξέρουμε τι θα μας ξημερώσει με την Covid, τη Δέλτα και την Όμικρον, και μεις ακούμε «προχωρήστε σε εκλογές».

Με την αβεβαιότητα που έχει κατακλίσει τον κόσμο, ο Κυρ. Μητσοτάκης θα προχωρήσει σε εκλογές γιατί το ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ; Πλάκα θα είχε.

Η πρόταση Τσίπρα είναι «εκλογές με rapid test ή self test», με τους πολίτες να μπορούν να ψηφίσουν μέσα από τα νοσοκομεία, γιατί όχι και από τις ΜΕΘ; Μήπως να στηθούν κάλπες και μέσα στα εμβολιαστικά κέντρα; Μήπως να προβλεφθεί ειδικό προεκλογικό κονδύλι για μάσκες και αντισηπτικά για όσους πάνε να ψηφίσουν;

Μάλλον σε τελείως λάθος χρόνο αποφάσισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει εκλογές, κάτι το οποίο προσπαθούσε να πει εδώ και καιρό και εν τέλει το είπε σε άκαιρη υγειονομική περίοδο.

Το να ζητά ΤΩΡΑ εκλογές ο κ. Τσίπρας σημαίνει ότι κάνει «υπεύθυνη αντιπολίτευση»;

Με φράσεις όπως, «Επιτακτική ανάγκη οι εκλογές – Ο κ. Μητσοτάκης ούτε θέλει ούτε μπορεί να κάνει τίποτα για να προστατέψει τον ελληνικό λαό» (Δ. Τζανακόπουλος), ή «Το καλύτερο που μπορεί να κάνει για τη χώρα η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή είναι να σηκωθεί να φύγει» (Ν. Ηλιόπουλος), δείχνουν ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η πολιτική τους επιβίωση.

Κατανοούμε ότι πριν τις γιορτές ήθελαν από την Κουμουνδούρου να φυτέψουν το σπόρο της αμφισβήτησης προς την Κυβέρνηση. Αν όμως κάποιοι μπουν στην ουσία της πρότασής τους και συνδυάσουν την πανδημία σήμερα με εκλογές, μάλλον θα καταλήξουν ότι έριξαν ένα τζούφιο πυροτέχνημα.

Πυροτεχνήματα άλλωστε ο κόσμος ρίχνει το Πάσχα, όχι τα Χριστούγεννα!