Η σχέση των πολιτικών με τους κληρικούς!

Η σχέση των πολιτικών με τους κληρικούς!

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε την προσέγγιση των πολιτικών προς τον κλήρο, έτσι ώστε να τους στηρίξουν στο «θεάρεστο» έργο που θα προσφέρουν.

Αυτή η προσέγγιση είναι σε όλα τα επίπεδα της πολιτικής και ξεκινά από αρχηγούς κομμάτων και φτάνει μέχρι τους υποψήφιους Δημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους, με την αντίστοιχη κλιμάκωση στην ιεραρχία.

Το ενδιαφέρον είναι ότι η προσέγγιση έχει γίνει αμφίδρομη, με τους κληρικούς να πλησιάζουν σε αυτή τη φάση πολιτικούς για τους προσφέρουν τη στήριξή τους, πάντα στη λογική του δούναι και λαβείν!

Αυτού του είδους οι συναντήσεις ανά εκλογική περιφέρεια είναι πολλές, με τις υποσχέσεις να πάνε και να έρχονται και τους πιστούς να μετατρέπονται σε εκλογικά θηράματα.

Για την ιστορία αναφέρουμε τη μάζωξη στην Ζάλτσα Βοιωτίας στην οικία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου, όπου σειρά επωνύμων πολιτικών παραβρέθηκαν για να ευχηθούν για την ονομαστική του εορτή.

Μεταξύ αυτών που παρακάθισαν με τον Αρχιεπίσκοπο ήταν οι Υπουργοί Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, η Υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη, η Υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σίμος Κεδίκογλου και ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός.