Σάββατο, 17 Μαΐου, 2025
21.3 C
Athens

Η συνέχεια του θερμού επεισοδίου Μαρκόπουλου – Λιακούλη

Share

Διαστάσεις πήρε η τηλεοπτική μονομαχία στην ΕΡΤNews ανάμεσα στον Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρη Μαρκόπουλο και την Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Λιακούλη, μετά το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία».

Αφορμή για την on air παρεξήγηση ανάμεσα στους δύο Βουλευτές είναι η συμμετοχή τους στην Εξεταστική Επιτροπή για τις υποκλοπές και τα όσα εκεί διημείφθησαν, με κατάληξη να λογοφέρουν σκληρά ακόμα και στο διάλλειμα της εκπομπής.

Το μεταξύ τους επεισόδιο παρουσιάστηκε από τη «Δημοκρατία» στο εξώφυλλό της με τίτλο «Ο Μαρκόπουλος πιάστηκε στα χέρια με γυναίκα βουλευτή σε κανάλι», με αποτέλεσμα ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας να αντιδρά με ανάρτησή του στο facebook, όπου αναφέρει ότι στο πρωτοσέλιδό της η εν λόγω εφημερίδα «αποκαλύπτει» πως δήθεν ο ίδιος «πιάστηκε στα χέρια με γυναίκα βουλευτή», υπονοώντας προφανώς ότι την χτύπησε, σε μία προσπάθεια να δημιουργηθούν εντυπώσεις και να σχηματιστεί εις βάρος του μία εικόνα σεξιστικής και βίαιης σωματικής επίθεσης, κάτι που φυσικά ουδέποτε συνέβη.

Όπως μάλιστα παρατηρεί ο Βουλευτής, η εφημερίδα στις εσωτερικές της σελίδες περιγράφει εντελώς διαφορετικά το παραπάνω περιστατικό σε σχέση με το πρωτοσέλιδό της, καθώς αναφέρει ότι τα δύο πρόσωπα «παρολίγον να πιαστούν στα χέρια», υπογραμμίζοντας την πλήρη διαφοροποίηση του πρωτοσέλιδου τίτλου που βεβαιώνει επίθεση, με το ρεπορτάζ.

Μάλιστα, προς αποκατάσταση της αλήθειας και αφού διαψεύδει πλήρως, ρητά και κατηγορηματικά το δημοσίευμα της εφημερίδας ως προς την άσκηση εκ μέρους του σωματικής βίας κατά της συναδέλφου του, υπογραμμίζει ότι μία δυναμική και έντονη διαφωνία που περιορίστηκε σε αμιγώς λεκτικό επίπεδο, βαπτίστηκε ως επίθεση και βιαιοπραγία, καταλήγοντας πως διεκδικεί πλήρη ανασκευή του ψεύδους.

Από την πλευρά της η Ευαγγελία Λιακούλη απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, για το συγκεκριμένο περιστατικό σημείωσε:

«Δημοσιεύματα αναφέρονται σε «καυγά» μεταξύ του κ. Μαρκόπουλου, βουλευτή της ΝΔ και εμού κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής. Δεν υπήρξε “καυγάς”. Υπήρξε ανοίκεια και χυδαία επίθεση του κ. Μαρκόπουλου, ο οποίος, όπως ακριβώς και στη διάρκεια της εξεταστικής επιτροπής, έτσι και τώρα, συνεχίζει να συκοφαντεί και να ψεύδεται ασύστολα για πρόσωπα και κόμματα. Ο κ. Μαρκόπουλος είναι αλήθεια ότι εξετράπη και χρησιμοποίησε φράσεις και λέξεις, που δεν αρμόζουν στον οποιονδήποτε, πολύ δε περισσότερο, σε βουλευτή. Ξεκαθαρίζω ότι η επίθεσή του ήταν λεκτική και δεν αποπειράθηκε να χειροδικήσει, ούτε μεσολάβησε κάποιος για να τον εμποδίσει. Αυτό που απαιτήθηκε από όλους , ήταν να ζητήσει “συγγνώμη”. Δυστυχώς, εκείνος δεν ανταποκρίθηκε».

Σημειώνουμε ότι η αρχισυντάκτρια της εκπομπής Κατερίνα Δούκα η οποία ήταν παρούσα προχώρησε σε ανάρτηση στην οποία έγραψε. «Επειδή ήμουν παρούσα, οφείλω να διαψεύσω τον τίτλο της εφημερίδας. Κανείς δεν πιάστηκε στα χέρια με κανέναν. Η αντιπαράθεση του κ. Μαρκόπουλου και της κ. Λιακούλη ήταν έντονη αλλά λεκτική. Αυστηρά».

διαβάστε περισσότερα

Αλλού βροντούν οι κανονιές κι αλλού χτυπούν τα βόλια

0
Καλή σας ημέρα φίλες και φίλοι του Black Velvet. Σήμερα η ματιά μου είναι στη γείτονα χώρα περιμένοντας να δω ποιοι τελικά θα πάνε...

Επικαιρότητα