Η βάρκα μας η κουρελού η χιλιομπαλωμένη

Η βάρκα μας η κουρελού η χιλιομπαλωμένη

Καλή σας εβδομάδα. Τα μεγάλα θέματα που κουβεντιάζουν οι πολίτες είναι ο πόλεμος στην Ουκρανία, η ακρίβεια και οι πρόωρες εκλογές. Τα δύο πρώτα είναι πραγματικότητα και μάλιστα σκληρή, με το τρίτο να πηγαίνει και να έρχεται σαν βάρκα στο γιαλό. «Άλλος με τη βάρκα μας» είναι το σύνθημα που φωνάζουν τα κόμματα για να φορτώσουν ψηφοφόρους, αλλά και υποψηφίους, με τη διαφορά ότι για να μπουν στη βάρκα, αντί να πληρώσουν, τους ζητούν να τους πληρώσουν τους λογαριασμούς. Μπείτε τσάμπα λοιπόν στη δικιά μου σκούνα και ξεκινάμε!

*Αν το ψάξετε λίγο παραπάνω στα social media, αλλά και στον κύκλο των γνωριμιών σας, θα προσέξετε ότι οι αντιεμβολιαστές έχουν μεταλλαχθεί σε φιλορώσους, βάση την ακροδεξιάς κοπής ορθοδοξία.

*Από το κίνημα «Δεν πληρώνω» περνάμε στο κίνημα «Δεν μπορώ να πληρώσω». Ας το χουν κατά νου στην Κυβέρνηση.

*«Να μου το θυμάσαι» μου λέει έμπειρος κεντροαριστερός πολιτικός, που έχει διατελέσει και Υπουργός. «Το ΚΙΝΑΛ θα στηρίξει τη Νέα Δημοκρατία να σχηματίσει Κυβέρνηση, γιατί το χρήμα ορίζει το τι θα πράξει. Οι εντολές είναι πάντα εντολές από τα αφεντικά».

*Την ερχόμενη Κυριακή  – όπως μαθαίνω – θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του ΚΙΝΑΛ, με βασικά θέματα την διεξαγωγή του Συνεδρίου στα τέλη Μαΐου, την Επιτροπή Ψηφοδελτίων και την αυτοοργάνωση του Κόμματος.

*Ελπίζω να βγω ψεύτης, αλλά τα ράσα μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα στη Θράκη, καθώς «δουλεύουν» για λογαριασμό τρίτης μεγάλης χώρας…

* Ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς, παντρεύτηκε την Βασιλική Σελήνη, πρώην γραμματέα του Χρήστου Καλογρίτσα. Λέτε ο «καπετάνιος» να χει sms στο αρχείο του και για αυτό τον έρωτα που κατέληξε σε σύμφωνο συμβίωσης; Βίον ανθόσπαρτο!

*Μιας και είμαι στον Νίκο Παππά, έχει φτάσει στα αυτιά μου μια υπόγεια κόντρα ανάμεσα σε αυτόν και τον καλό του partner Χρήστο Σπίρτζη, με τον πρώτο να είναι στα κάτω του και να δυσκολεύεται στην ανηφόρα και τον δεύτερο να έχει ανεβάσει ψηλά τον πήχη των προσδοκιών του.

*Στις δύσκολες οικονομικές μέρες που βρισκόμαστε, η εισήγηση που δέχτηκε ο Δ. Γιαννακόπουλος, ήταν να μην βγάλει την εφημερίδα που σχεδιάζει. Η τελικά απόφαση όμως είναι ότι η εφημερίδα θα κρεμαστεί στα περίπτερα τις Κυριακές, αλλά με μειωμένο μπάτζετ.

*Μαρία Γαλλιού και Κων/νος Μπαργιώτας είναι τα δύο ονόματα που παίζουν στο ΚΙΝΑΛ, για την Λάρισα και σε επίπεδο βουλευτικής υποψηφιότητας, αλλά και σε επίπεδο Περιφέρειας. Ούτως ή αλλιώς ο Φ. Σαχινίδης δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος, οπότε μια θέση μένει κενή και βλέπω την Γαλλιού να παραμένει στο παιχνίδι με αναρτήσεις στα social.

*Όποτε και αν γίνουν οι εκλογές, η ομογένεια θα έχει τον δικό της ρόλο. Για να γνωρίζετε ο Κυριάκος (μέσω του υφυπουργού Κατσανιώτη), δουλεύει πολύ πάνω σε αυτόν τον τομέα, ενώ ο Αλέξης έχει ξεχάσει την ομογένεια από τότε που ήταν Πρωθυπουργός.

*Δεν το βάζει κάτω ο Μπογδάνος και με το που ξεκίνησαν οι Χαιρετισμοί, ξεχύθηκε στις εκκλησίες. Που θα καταλήξει άραγε; Λέτε να τον δούμε και επικεφαλής σε ακροδεξιό σχηματισμό;

*Παρατήρησα ότι ο αψύς Πολάκης έχει μαζευτεί και έχει κόψει τις από στόματος ή γραφής μαγκιές. Ρε λες να του πε ο Αλέξης «μαζέψου» και ο Σφακιανός μαζεύτηκε;

*Διακρίνω έναν εκνευρισμό στους επιστήμονες πέριξ της ιατρικής, καθώς διεθνολόγοι και στρατιωτικοί αναλυτές, τους έχουν πάρει τη θέση στα τηλεοπτικά στασίδια!

*Η εκτίμηση παλαιού εκλογολόγου του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ότι ο Πρωθυπουργός δεν θα προχωρήσει τώρα σε εκλογές. Για να δούμε, θα πέσει μέσα αυτή τη φορά;