Παρασκευή, 1 Μαρτίου, 2024
15.8 C
Athens

Η υφέρπουσα απογοήτευση θα εκδηλωθεί και αν ναι πότε και με ποιο τρόπο;

Share

Μετά το διχασμό της Ελληνικής κοινωνίας σχετικά με το γάμο των ομόφυλων και την τεκνοθεσία, ακολούθησαν οι δυναμικές κινητοποιήσεις των φοιτητών και των αγροτών, με αποτέλεσμα μετά την οριζόντια αμηχανία που επικρατεί να είναι σε εξέλιξη οι ζυμώσεις που έχουν ξεκινήσει μέσα στην κοινωνία, ζυμώσεις που τις ήθελε μεγάλο τμήμα της, αναζητώντας την ευκαιρία για να μιλήσει ή να συγκρουστεί. .

Η Κυβέρνηση, με τα λάθη που έχει κάνει στον αγροτικό τομέα έβγαλε τους αγρότες στους δρόμους, ενώ με το Ν/Σ για τα Μη κρατικά Πανεπιστήμια έδωσε τη δυνατότητα στη νεολαία να αποκτήσει εκ νέου ρόλο μετά τη δίχρονη απομόνωση που ένοιωσαν ένεκα του κορωνοϊού.

Οι νεολαίοι της ΚΝΕ απέκτησαν (μετά από πολύ καιρό) σοβαρό ρόλο μέσα στο φοιτητικό/σχολικό κίνημα με αφορμή το Νομοσχέδιο για τα Μη κρατικά Πανεπιστήμια.

Παράλληλα αναθάρρησαν και οι εξωκοινοβουλευτικοί, βρίσκοντας την κατάλληλη ευκαιρία για να εντάξουν στις τάξεις τους νέους και νέες που έχουν μια ροπή προς την αντικαθεστωτική αντίδραση, «εκπαιδεύοντάς τους» ταυτόχρονα.

Από την άλλη πλευρά οι αγρότες αφυπνίστηκαν μετά από πολλά χρόνια, με τους αγροπατέρες -κυρίως του ΚΚΕ- να θυμούνται τα πίσω χρόνια κατεβάζοντας τα τρακτέρ στους δρόμους.

Ο αγροτικός κόσμος έχει κινητοποιηθεί και προσπαθεί να βγει κερδισμένος μετά τις φυσικές καταστροφές, αλλά και τις συνέπειες της οικονομίας και της ακρίβειας.

Κάπου εδώ όμως γεννάται το ερώτημα, γιατί αποφάσισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να ανοίξει έντονη συζήτηση για δύο τόσο σοβαρά ζητήματα μέσα στην κοινωνία και ταυτόχρονα να δημιουργήσει δύο πολιτικά μέτωπα απέναντι στην Κυβέρνηση λίγους μήνες πριν τις Ευρωεκλογές;

Στον αντίποδα, η αντιπολίτευση δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί την κοινωνική αναταραχή, καθώς δεν προχωρά σε μια ουσιαστική συζήτηση πάνω σε πραγματικά προβλήματα, με αποτέλεσμα όλοι οι πολιτικοί χώροι να προβληματίζονται αν η υφέρπουσα απογοήτευση θα εκδηλωθεί και αν ναι πότε και με ποιο τρόπο;

 

 

διαβάστε περισσότερα

Χωρίς λόγια…

0
Καλημέρα κυρίες και κύριοι. Στην οδό Ηρώδου Αττικού 19 βλέπουν τις υπογραφές στο διαδικτυακό ψήφισμα για την αναθεώρηση του Συντάγματος και την ενεργοποίηση του...

Επικαιρότητα