Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024
34.4 C
Athens

Ίλιον: Τα παιδιά φυτεύουν αρωματικά φυτά

Share

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση στο φυτώριο του Δήμου Ιλίου μαζί με μαθητές και μαθήτριες από δημοτικά σχολεία του δήμου κατά την διεθνή ημέρα μαγείας των φυτών.

Η δράση είχε ως στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών για περιβαλλοντικά ζητήματα. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μάθουν για τη φροντίδα των φυτών και να συμμετέχουν στη φύτευση τους που είναι απαραίτητη για την επιβίωση των μελισσών. Οι μαθητές κάθε σχολείου δημιούργησαν από έναν μίνι μελισσοκομικό κήπο με αρωματικά φυτά μαθαίνοντας την φροντίδα τους από τα ειδικευμένα στελέχη του Δήμου Ιλίου. Τα αρωματικά φυτά φυτεύτηκαν σε ειδικές γλάστρες και μεταφέρθηκαν στα σχολεία τους ώστε να αναλάβουν την φροντίδα τους τα αντίστοιχα σχολεία.

Ιδιαίτερη στιγμή της εκδήλωσης αποτέλεσε η παρουσία της Δημάρχου Ιλίου, κα. Ανδριάνας Αλεβίζου-Κουκουβίνου, η οποία μίλησε στα παιδιά για την προσπάθεια του Δήμου να προωθεί τέτοιες δράσεις, αναφέροντας σχετικά: «Με τη σημερινή πρωτοβουλία, θέλουμε να εμπνεύσουμε τα παιδιά να αγαπήσουν και να προστατέψουν το περιβάλλον μας».

διαβάστε περισσότερα

Βόϊδι πήγε, αγελάδα γύρισε

0
Καλή σας ημέρα καλοί μου φίλοι. Τελευταία μέρα του Black Velvet για αυτή την σεζόν, οπότε είπα να αφήσω τη σάλτα και να περάσω...

Επικαιρότητα