Ήρθαν τα άγρια και έφυγαν τα ήμερα

Ήρθαν τα άγρια και έφυγαν τα ήμερα

Καλή σας ημέρα. Σας λέω ότι έχουν μείνει 40 και σήμερα μέχρι τις εκλογές και ξεκινώ. Χαμός έχει γίνει – και συνεχίζει – στο Κιλκίς με την παραίτηση της Βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ Ειρήνης Αγαθοπούλου από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνδυασμό με την παρουσία του Παύλου Τονικίδη. Ένας μπήκε, μία βγήκε στο ψηφοδέλτιο, με τη διαφορά ότι μετά από όλα όσα λένε για τον Τονικίδη στο Κιλκίς, μάλλον ο ΣΥΡΙΖΑ (ξανα)χάνει το ηθικό πλεονέκτημα της καθαρής αριστεράς. Οι φίλοι μου στην Βόρεια Ελλάδα, μου λένε – ξέχωρα από τη φιλία του Τονικίδη με τον Ιβάν τον τρομερό – ότι έχει ένα πλούσιο βιογραφικό με πολλά χρεωστικά και derty μυστικά. Μου κατέταξαν δε τον Τονικίδη στην παρέα Σπίρτζης, Πολάκης και σία.

*Για να συνεχίσω, λέω στον συντροφάρα Αλέξη, ότι στο όμορφο Κιλκίς η εικόνα που απέκτησε ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Τονικίδη και την Αγαθοπούλου (ήρθαν τα άγρια και έφαγαν τα ήμερα), βοηθάει το ΠΑΣΟΚ και να μου το θυμηθείτε ότι το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές θα έρθει δεύτερο στη συγκεκριμένη περιοχή.

*Μια δισταυρία έπιασα του ΠΑΣΟΚ στον Δυτικό Τομέα και την αποκαλύπτω. Μπορεί ο Ηρακλής Δρούλιας να είναι ο αγαπημένος του Ανδρουλάκη, κατάλαβαν όμως ότι δύσκολα θα καταφέρει να εκλεγεί, οπότε τον πάνε δισταυρία με τον Μιχάλη Καρχιμάκη, με στόχο να κόψουν την Νάντια Γιαννακοπούλου, την οποία δεν θέλουν να τη βλέπουν ούτε ζωγραφιστή. Σε δημοσκόπηση πάντως που είδα, το προβάδισμα το έχει η Γιαννακοπούλου!

*Στην μάχη του ΣΥΡΙΖΑ στην Ανατολική Αττική (όπου το πιθανό είναι να εκλέξουν τρεις Βουλευτές), μου σφύριξαν ότι η Κουμουνδούρου προωθεί με τα χίλια τον Καραμέρο και η Ζανέτ Τσίπρα (η αδελφή του Αλέξη), στηρίζει με τα μπούνια τον Σπίρτζη. Για την τρίτη θέση, δίνουν σκληρή μάχη, ο Ν. Αθανασίου, ο Π. Σκουρολιάκος και ο Π. Φιλίππου, ενώ τώρα που προστέθηκε και ο Ευ. Αντώναρος τρέμουν. Εκτός και αν έχει γίνει κάποιο deal με την Κουμουνδούρου για να τον στηρίξουν τον γίγαντα της πολιτικής. Πλάκα θα είχε!

*Διέκρινα μία δυσκολία του Επιτρόπου Φον Δημητράκη στην πρώτη συγκέντρωση που έκανε στην Ηλεία. Κοσμοσυρροή περίμενε ο αγαπητός μου Αβραμόπουλος, αλλά…

*Συνάντηση στη Βουλή ανάμεσα σε Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ (δεν γράφω το όνομά του) και τον Σπίρτζη, με τον Χρηστάρα να ρωτά τον ΠΑΣΟΚο με ποιον πρέπει να μιλά από τη Χαριλάου Τρικούπη για τους υποψήφιους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

*Ρωτώντας – για πολλοστή φορά – στη Χαριλάου Τρικούπη «ποιος είναι ο υπεύθυνος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση», απάντηση δεν παίρνω, γιατί δεν έχει οριστεί κάποιος. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην μπορώ να ενημερώσω πρώτος τον σύντροφο Χρηστάρα, αλλά τον ενημερώνω ότι ο Ανδρουλάκης έχει δώσει εντολή στους δικούς του, να μην μιλούν με τον Σπίρτζη για τίποτα!

* Σε στενό κύκλο συνομιλητών ρωτούσαν τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Γ. Ιωακειμίδη αν τον στηρίζει ο Τσίπρας και απάντησε ότι έχει τη στήριξη του Ευ. Μαρινάκη. Νομίζω ότι αυτή η απάντηση λέει πολλά και διευκρινίζω ότι Περιφερειάρχη Αττικής δεν βγάζει μόνο ο Πειραιάς, αλλά όλη η Αττική.

*Κάπου στην Ερμού μαζεύτηκαν και κουβέντιασαν για την βιο-οικονομία, με πρώτο βιολί στη μάζωξη τον ΓΓ Δασών του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Κων/νο Αραβώση. Σας προτείνω να ασχοληθείτε με την βιο-οικονομία και να κοιτάξετε προς την Δυτική Μακεδονία.

Φωτό

*Ρε τι επιτυχίες καταγράφει ο Τσίπρας με τις επιλογές του. Η μία μετά την άλλη, με τελευταία την επιλογή Ραγκούση στη θέση του Πολάκη για τη θέση του τομεάρχη Διαφάνειας. Καλά ρε Αλέξη. Δεν ξέρεις. Δεν ρωτάς όμως, μπας και μάθεις για αυτούς που έχεις τριγύρω σου;

*Να αναφέρω όμως ότι αυτή που τρίβει τα χέρια της με το χουνέρι που έπαθε ο Ραγκούσης με το κωλόσπιτο στην Πάρο, είναι η Νίνα Κασιμάτη, η οποία έχει περάσει άσχημα με τον Ραγκούση στην Β΄ Πειραιά. Μιλάμε για μεγάλο «έρωτα»!!!

*Οφείλω να υπενθυμίσω για ακόμα μία φορά στον Πρόεδρο τον Αλέξη αυτό που είχε πει ο Τσακαλώτος και δεν θέλει ο Αλέξης να το κατανοήσει με τίποτα. Είπε λοιπόν στη συνέντευξή στην «Καθημερινή» ο Ευκλείδης ότι ο Αλέξης Τσίπρας «έχει μια ανασφάλεια που δεν δικαιολογείται», ενώ πρόσθεσε ότι «σε ένα πράγμα που είναι χειρότερος από τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι η επιλογή συμβούλων».