Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
35.1 C
Athens

Κ. Μητσοτάκης: Βλέπουμε απολιτίκ lifestyle λαϊκισμό στον Στ. Κασσελάκη

Share

Ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά στο διακύβευμα της κάλπης θέτει ο πρωθυπουργός, ο οποίος ξεδίπλωσε στη συνέντευξή του στο Open την προεκλογική του ατζέντα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε αυστηρό μήνυμα στη νέα ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας, καλώντας την να σοβαρευτεί όσον αφορά την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών και προειδοποιώντας την ό,τι οδηγείται σε διεθνή απομόνωση.

«Πρέπει να τηρηθεί η συμφωνία. Το όνομα της χώρας είναι Βόρεια Μακεδονία και όσοι την αποκαλούν διαφορετικά θα μας βρουν απέναντι. Πρέπει να καταλάβουν ό,τι η προεκλογική περίοδος τελείωσε και να σοβαρευτούν. Η Ελλάδα δεν είναι απομονωμένη αλλά τα Σκόπια. Θα αντιληφθούν ό,τι η πολιτική τους είναι αδιέξοδη» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συνεχίζουμε εντατικούς ελέγχους στην αγορά

Δεν είμαστε πρωταθλητές στην ακρίβεια επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναγνωρίζοντας το πρόβλημα και τονίζοντας ότι η πιο δομική παρέμβαση αφορά στην αύξηση μισθών. «Η κυβέρνηση έχει πάρει αρκετά παρεμβατικά στην αγορά, περιθώριο μικτού κέρδους οι έλεγχοι, έχουν φέρει κάποιο αποτέλεσμα, όχι στο βαθμό που θα θέλαμε. Ζήτησα εμφατικά από ευρωπαϊκή επιτροπή, να έχουμε ευρωπαϊκή απάντηση για να λειτουργεί στην πράξη ενιαία αγορά. Έχουμε βάσιμες υποψίες ό,τι η μείωση ΦΠΑ δεν θα περάσει τελικά στον καταναλωτή, αλλά δεν το αντέχουμε δημοσιονομικά, όποιος το εισηγείται να μας πει που θα βρουμε τα 2,5 δις το χρόνο» επισήμανε ο πρωθυπουργός.

Βλέπω απολιτίκ Life style στον Κασσελάκη

Σφοδρή κριτική εξαπέλυσε κατά του Στέφανου Κασσελάκη, κατηγορώντας τον για απολιτίκ λαϊκισμό, ενώ απάντησε και στο θα μείνουμε έκθαμβοι από το εκλογικό αποτέλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ. «Βάλαμε σαφή στόχο έναν πήχη που μπορούμε να φτάσουμε, τώρα ποιο ποσοστό θα μας αφήσει έκθαμβους δεν το ξέρω. Ο Κασσελάκης εκφράζεται μερικές φορές με τρόπο λίγο ασυνάρτητο να ενημερωθεί καλύτερα και να μην είναι τόσο απλοϊκός για να κρατήσει εσωκομματικές ισορροπίες δεν θα πω κάτι για τρόπο που πολιτεύεται , επιμένω να κρίνω πολιτικά, βλέπω απολιτίκ life style λαικισμό, τάζει τα πάντα στους πάντες» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Έστρεψε τα πυρά του και στα κόμματα που κινούνται πιο δεξιά από τη ΝΔ. «Με ενδιαφέρει να συσπειρώσουμε τον κόσμο μας και όσοι ενδεχομένως διάκριση υπεύθυνου και σοβαρού πατριωτισμού και της πατριδοκαπηλίας. Η ΝΔ απευθύνεται σε όλη την κοινωνία, κεντροδεξιό κόμμα. για πατριωτικές ευαισθησίας η Ελλάδα του 2024 πιο ισχυρή από το 2019 με εξωτερική πολιτική υπεύθυνη, σοβαρή και αξιόπιστη», σημείωσε.

Η Ελλάδα δεν άλλαξε πολιτική αλλά η Τουρκία άλλαξε

«Από το Μητσοτάκης γιοκ πήγαμε σε μια κανονικότητα η οποία είναι το ζητούμενο να συνομιλούμε και να διαφωνούμε πολιτισμένα χωρίς ακρότητες. Η λύση πακέτο δεν συζητείται από την Ελλάδα από τη στιγμή που αναγνωρίζουμε μία μόνη διαφορά. Η άσκηση κυριαρχίας δεν είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης, είναι υποχρέωση που έχουμε στα νησιά μας στο οικοσύστημα μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δεν δέχομαι την άθλια θεωρία περί συγκάλυψης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλυψε ότι έχει συναντηθεί με συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη χαρακτηρίζοντας άθλια σκευωρία  όσα ακούγονται περί συγκάλυψης. «Να δεχτώ ευθύνες, έχω αναλάβει για κατάσταση σιδηροδρόμων . Δεν δέχομαι την άθλια θεωρία περί συγκάλυψης . Ντροπή και βαθιά προσβλητικά .Και εγώ συναντώ συγγενείς, δεν το διαφήμισα. Θα συνταντώ όποιον θέλει, δεν θα κρυφτώ από το πρόβλημα», είπε.

Οι κυβερνητικές αλλαγές δεν προαναγγέλλονται είπε ερωτηθείς για επικείμενο ανασχηματισμό, ενώ επιβεβαίωσε εμμέσως αλλά σαφώς ότι θα προτείνει την Κατερίνα Σακελλαροπούλου για μία δεύτερη θητεία στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

«Αφού τελειώσαμε την κουβέντα τώρα. Έχω εξάλλου εκφραστεί για το θέμα αυτό .Έχω πολύ καλή άποψη για τον τρόπο με τον οποίο η κα Σακελλαροπούλου έχει ασκήσει τα καθήκοντά της» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην καταπολέμηση της οπαδικής βίας, ενώ πρότεινε ο τελικός του κυπέλλου κάθε χρόνο να γίνεται στο ΟΑΚΑ, καλώντας την ΕΠΟ να το δεχτεί και παρέχοντας εγγυήσεις για την ασφάλεια.

Πηγή: ERTNews

διαβάστε περισσότερα

Ταρατατζούμ και μπαμ, μπουμ!

0
Καλημέρα και καλή σας εβδομάδα φίλες και φίλοι. Υπό τους ήχους των Black Sabbath θα έχουμε σήμερα το κρίσιμο πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, καθώς...

Επικαιρότητα