Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024
36.9 C
Athens

Και πάλι σε λειτουργία δημόσιες τουαλέτες στη Θεσσαλονίκη

Share

Λύση στο μείζον πρόβλημα της έλλειψης δημόσιων χώρων υγιεινής δίνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, θέτοντας από σήμερα το πρωί σε λειτουργία έξι δημόσιες τουαλέτες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και στην Άνω Πόλη.

Μετά από δέκα και πλέον χρόνια καταβάλλεται μια συντονισμένη προσπάθεια από τις υπηρεσίες του Δήμου, ώστε να επιλυθεί ένα ζήτημα που αμαυρώνει την εικόνα της πόλης προκαλώντας τη δικαιολογημένη δυσφορία πολιτών και επισκεπτών της.

Σε σχετική δήλωσή του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης σημείωσε τα εξής:

«Με την τουριστική περίοδο να έχει ξεκινήσει ήταν υποχρέωσή μας να βρούμε άμεσα λύση σε ένα πρόβλημα που προσέβαλε και πλήγωνε την πόλη. Η έλλειψη αξιοπρεπών δημόσιων χώρων υγιεινής είναι έλλειψη πολιτισμού. Με τις δικές μας, περιορισμένες, δυνάμεις πετυχαίνουμε κατ’ αρχάς να λειτουργούμε σε δωδεκάωρη βάση τουαλέτες σε χώρους μείζονος τουριστικού ενδιαφέροντος. Σημαντική εξέλιξη αποτελεί το γεγονός πως υπήρξε ανάδοχος από τη διαγωνιστική διαδικασία που είχε προκηρυχθεί και ο οποίος θα αναλάβει άμεσα, τις επόμενες ημέρες, τη συντήρηση και λειτουργία των δέκα τουαλετών για τις οποίες είχαμε δεσμευτεί. Η τουριστική ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης προϋποθέτει την εύρυθμη λειτουργία βασικών υποδομών. Και προς την κατεύθυνση αυτή εργαζόμαστε».

Οι δημόσιες τουαλέτες που λειτουργούν είναι οι εξής:

  • Λευκός Πύργος: Λειτουργία Δευτέρα ως Κυριακή, 08:00 – 20:30
  • Πλατεία Αριστοτέλους: Λειτουργία Δευτέρα ως Κυριακή, 07:00 – 20:00
  • Νέα Παραλία (ύψος Κοσμά Αιτωλού): Λειτουργία Δευτέρα ως Κυριακή, 08:00 – 20:30
  • Νέα Παραλία (ύψος Π. Συνδίκα): Λειτουργία Δευτέρα ως Κυριακή, 08:00 – 20:30
  • Πύργος Τριγωνίου: Λειτουργία Δευτέρα ως Κυριακή, 08:00 – 19:30
  • Αγορά Βλάλη: Λειτουργία Δευτέρα ως Παρασκευή, 08.00 – 14.30.

διαβάστε περισσότερα

Βόϊδι πήγε, αγελάδα γύρισε

0
Καλή σας ημέρα καλοί μου φίλοι. Τελευταία μέρα του Black Velvet για αυτή την σεζόν, οπότε είπα να αφήσω τη σάλτα και να περάσω...

Επικαιρότητα