Κατά πόσο η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έχει επηρεάσει τους Έλληνες (Δημοσκόπηση Pulse)

Κατά πόσο η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έχει επηρεάσει τους Έλληνες (Δημοσκόπηση Pulse)

Το κατά πόσο ρωσική εισβολή στην Ουκρανία  έχει επηρεάσει τους Έλληνες το κατέγραψε με δημοσκόπησή της η PULSE για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, με τους 8 στους 10  Έλληνες να εκφράζουν ανησυχία και για την εισβολή, αλλά και για τις επιδράσεις που θα έχει στην Ελληνική οικονομία.

Η εικόνα που προκύπτει από την έρευνα, αλλά και από τις καθημερινές επαφές, είναι η υψηλότατη ανησυχία του κόσμου για τον πόλεμο στην Ουκρανία, κάτι το οποίο διαπερνά όλες τις ηλικίες, όλους τους επαγγελματίες, όλες τις κοινωνικές ομάδες.

Συγκεκριμένα:

Ένα συντριπτικό ποσοστό που φτάνει το 80% δηλώνει ότι «ανησυχεί πολύ» και «ανησυχεί αρκετά» για τις συνέπειες της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Ένα επίσης συντριπτικό ποσοστό που φτάνει πάλι το 80% θεωρεί ότι η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία θα «επηρεάσει πολύ» και θα «επηρεάσει αρκετά» την ελληνική οικονομία.

Τα μέτρα και οι κυρώσεις που αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Ένωση κατά της Ρωσίας, έχουν διάφορες αναγνώσεις από την κοινή γνώμη, σημειώνουμε όμως ότι μετά την ολοκλήρωση της έρευνας, η ΕΕ προχώρησε σε περισσότερα μέτρα.