Καθαρή νίκη Ανδρουλάκη με 67,9 %

Καθαρή νίκη Ανδρουλάκη με 67,9 %

Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι ο επόμενος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, όπου με βάση τα επίσημα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η αρμόδια επιτροπή του Κινήματος συγκέντρωσε το 67,9% των ψήφων, ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου συγκέντρωσε το 32,1% των ψήφων.

Η ανακοίνωση της επιτροπής εκλογών του ΚΙΝΑΛ

“H αρμόδια επιτροπή εκλογών του ΚΙΝΑΛ (ΕΔΕΚΑΠ) ανακοίνωσε σχεδόν τα τελικά αποτελέσματα του Β’ γύρου των εκλογών για την ανάδειξη προέδρου του Κινήματος Αλλαγής.

Στο 95,37% της ενσωμάτωσης των ψήφων, ο Νίκος Ανδρουλάκης λαμβάνει 67,9% (132.706 ψήφοι) και ο Γιώργος Παπανδρέου 32,1% (62.748 ψήφοι).

Η ΕΔΕΚΑΠ συγχαίρει τον καινούργιο πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής Νίκο Ανδρουλάκη”.

Η δεύτερη Κυριακή των εκλογών του ΚΙΝΑΛ, εξελίχθηκε σε θρίαμβο του Νίκου Ανδρουλάκη, κάτι το οποίο ήταν αναμενόμενο μετά την απόσταση των 9 μονάδων της πρώτης Κυριακής, σε συνδυασμό με τη στήριξη που του προσέφερε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

«Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε και είναι εδώ, ενωμένο, δυνατό», τόνισε ο νέος πρόεδρος του κινήματος, Νίκος  Ανδρουλάκης, στην πρώτη δήλωσή του μετά την νίκη του στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ, δίνοντας έμφαση:

  • Σήμερα ανοίγει μια νέα σελίδα για την Δημοκρατική Παράταξη, με τη δική σας ισχυρή εντολή να προχωρήσουμε ενωμένοι.
  • Πιο δυνατή η παράταξη μας με την μεγάλη συμμετοχή.
  • Να υπερασπιστούμε την παρακαταθήκη της Φώφης Γεννηματά.
  • Δεν υπάρχουν νικητές και νικημένοι, μόνος νικητής η Δημοκρατική Παράταξη.
  • Συνάντησα χιλιάδες νέους ανθρώπους, το μέλλον της πατρίδας, που ήρθαν δίπλα μας σε αυτή τη νέα πορεία.
  • Δεσμεύομαι να μετατρέψω την μεγάλη νίκη της παράταξης σε μια νίκη της πατρίδας».

Όσοι υποστήριζαν ότι χθες θα έφταναν στις κάλπες του ΚΙΝΑΛ περίπου 200.000 πολίτες, επιβεβαιώθηκαν, καθώς ο τελικός αριθμός των πολιτών που προσήλθε ανήλθε σε 206.196, εκ των οποίων οι 204.662 ήταν στην Ελλάδα και οι υπόλοιποι στο εξωτερικό.

Οι πρώτες κινήσεις του νέου Προέδρου του ΚΙΝΑΛ, θα αφορούν στην εκλογή του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ, ως επίσης στον ορισμό του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του κόμματος.

Οι τελευταίες πληροφορίες φέρνουν τον Μιχάλη Κατρίνη στη θέση του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ και τον Κώστα Σκανδαλίδη στη θέση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου

Δήλωση Παπανδρέου

O Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος τηλεφώνησε στον κ. Ανδρουλάκη για να τον συγχαρεί, δήλωσε, μετά την αναμενόμενη ήττα του.

«Και σήμερα, η συμμετοχή των δημοκρατών πολιτών στην εκλογική μας διαδικασία ήταν μεγάλη.

Είναι μήνυμα ευθύνης για όλους μας.

Έχω ήδη εκφράσει στον Νίκο Ανδρουλάκη τα συγχαρητήριά μου και τις ευχές μου για καλή επιτυχία.

Όλοι μαζί, οφείλουμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των μελών, των φίλων και των δημοκρατών πολιτών.

Θα συνεχίσουμε με μεγαλύτερο πείσμα και πάθος και θα πάμε μπροστά.

Σε ό,τι με αφορά, θα συνεχίσω τον αγώνα για τις προοδευτικές μας ιδέες, για να γίνει η Παράταξή μας κίνημα εξουσίας, με μια προοδευτική κυβερνητική πρόταση, που θα απαντά στα κρίσιμα προβλήματα που απασχολούν τους Έλληνες, την Ελλάδα.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συμμετείχαν σε αυτήν τη δημοκρατική διαδικασία και βέβαια, όσους με στήριξαν σε αυτήν την προσπάθεια.

Και θα μου επιτρέψετε, να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους συνεργάτες μου και τους εθελοντές, που έδωσαν ό,τι καλύτερο είχαν σε αυτήν τη σύντομη για μας, αλλά απαιτητική εκλογική μάχη»

Με ανάρτησή του στα social media, ο Ανδρέας Λοβέρδος συνεχάρη τον Ν. Ανδρουλάκη, γράφοντας. «Συγχαρητήρια στον Νίκο Ανδρουλάκη για την εκλογή του ως νέου Προέδρου της Δημοκρατικης Παράταξης. Όλοι μας να αγωνιστούμε για μεγάλο και δυνατό ΠΑΣΟΚ».