ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΗΧΗ του Γιώργου Κύρτσου

ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΗΧΗ του Γιώργου Κύρτσου

Εκδόσεις FREE SUNDAY

Ο Γιώργος Κύρτσος επιχειρεί με το νέο του βιβλίο «Κάτω από τον πήχη» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Free Sunday να θέσει δύο ζητήματα στρατηγικής σημασίας. Το πρώτο ζήτημα έχει να κάνει με την υστέρηση που εμφανίζει η Ε.Ε. έναντι των ΗΠΑ και της Κίνας στην αντιμετώπιση των αλλεπάλληλων κρίσεων και γενικότερα.

Οι «27» βλέπουν το ειδικό βάρος τους να περιορίζεται στην παγκόσμια οικονομία και στη διεθνή πολιτική. Οι τεράστιες ελλείψεις στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα και η απουσία θέλησης για περισσότερη Ευρώπη, καταδικάζουν την Ε.Ε. να περνάει συνεχώς «κάτω από τον πήχη» στον σκληρό ανταγωνισμό με τις δύο υπερδυνάμεις του πλανήτη, τις ΗΠΑ και την Κίνα.

Έμπειρος αναλυτής των οικονομικών εξελίξεων ο Γιώργος Κύρτσος παρουσιάζει τα αδύναμα σημεία της ελληνικής οικονομίας εξαιτίας των οποίων περνάμε «κάτω από τον πήχη» στον εσωτερικό οικονομικό ανταγωνισμό της Ε.Ε. και πέφτουμε συνεχώς οικονομική κατηγορία.

Κατά την άποψή του, δεν αρκεί να πάμε καλύτερα μέχρι τα τέλη του 2026 για να επιστρέψουμε στη συνέχεια στις μίζερες επιδόσεις της τελευταίας τεσσαρακονταετίας, αλλά πρέπει επιτέλους να βρούμε τον τρόπο να περάσουμε πάνω από τον πήχη στον σκληρό ανταγωνισμό στο εσωτερικό της Ε.Ε.

Το βιβλίο του Γιώργου Κύρτσου δεν αποτυπώνει μόνο την σύγχρονη πραγματικότητα στο παγκόσμιο πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό γίγνεσθαι αλλά επιχειρεί ταυτόχρονα να αναδείξει την αναγκαία στρατηγική που πρέπει να εφαρμοστεί προκειμένου να ανακτήσει η Ε.Ε. το ειδικό της βάρος σε επίπεδο οικονομίας και πολιτικής, θέτοντας παράλληλα στο επίκεντρο την Ελλάδα και το πώς η χώρα μας θα μπορέσει να αναπτύξει τα δικά της συγκριτικά πλεονεκτήματα μεταξύ των «27».

Το βιβλίο «Κάτω από τον πήχη» μπορείτε να το προμηθευτείτε:

  • Από τα βιβλιοπωλεία
  • Τηλεφωνώντας στο 210 7248616 και κάνοντας παραγγελία έρχεται στο σπίτι σας με αντικαταβολή.
  • Από τα γραφεία μας Λουκιανού 25, Κολωνάκι
  • Στέλνοντας email στην ηλεκτρονική διεύθυνση georgekyrtsos@gmail.com

ISBN: 978-618-85661-0-1

Αθήνα 2021

Εκδόσεις FREE SUNDAY

Σελίδες 596

Τιμή 16 € (με ΦΠΑ)