ΚΙΝΑΛήτικα

ΚΙΝΑΛήτικα

Το παρασκήνιο του ΚΙΝΑΛ είναι πολύ πλούσιο, μπαίνοντας στην τελική ευθεία της προεκλογικής περιόδου. Όλοι οι υποψήφιοι και οι μηχανισμοί τους τρέχουν ανά την Ελλάδα, προσπαθώντας να μπουν στην τελική δυάδα σε πρώτη φάση και να κερδίσουν την προεδρία τη δεύτερη Κυριακή.

*Χρονικά, η διαδικασία των εκλογών επισπεύδεται. Το πιθανότερο είναι η Κεντρική Επιτροπή του ΚΙΝΑΛ να συνεδριάσει στις 26 Σεπτεμβρίου, με τις εκλογές να έρχονται πιο κοντά, ανάμεσα στα τέλη Οκτωβρίου – αρχές Νοεμβρίου. Μην ξεχνάτε ότι πρέπει να βρεθεί η εταιρεία που θα αναλάβει τη διεξαγωγή των εκλογών, καθώς και οι 500 κάλπες ανά την Ελλάδα.

*Σοβαρός δημοσκόπος μας είπε για τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ. «Θα ενεργοποιήσει η Φώφη Γεννηματά το αντιδεξιό κομμάτι που έχει μείνει στο ΚΙΝΑΛ και αν ναι πόσο μπορεί να είναι αυτό; Θα της φτάνει;».

*Καλός γνώστης των ΚΙΝΑΛικών, μας είπε κοιτώντας με πονηρό βλέμμα. «Ο Ανδρουλάκης στήνει το παιχνίδι της δεύτερης Κυριακής. Έριξε γέφυρα προς την Γεννηματά για αλληλοϋποστήριξη στην περίπτωση που ένας από τους δύο έχει μείνει έξω, αλλά προφανώς έχει ρίξει τις ίδιες γέφυρες και με τον Λοβέρδο, καθώς ξέρει ότι δεν μπορούν να υπάρξουν γέφυρες ανάμεσα στους Γεννηματά – Λοβέρδο». Αν αυτά ισχύουν, τότε το ΚΙΝΑΛ δεν είναι κόμμα, είναι τεχνικό γραφείο κατασκευής γεφυρών.

*Αν θέλουν να κάψουν έναν υποψήφιο του ΚΙΝΑΛ, διαρρέουν ότι έχει τη στήριξη του Κώστα Σημίτη και του Ευάγγελου Βενιζέλου. Αυτόματα οι ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ που δεν ανήκουν σε μηχανισμούς, θα τρέξουν σίγουρα μακριά του.

*Στη μάχη των εντυπώσεων ο Ανδρέας Λοβέρδος κάνει το λάθος να δημοσιοποιεί φωτογραφίες από προεκλογικές του συγκεντρώσεις, πέντε έως δέκα ατόμων!

*Στην περίπτωση που κερδίσει τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ, ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης, θα πρέπει να ορίσει Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του. Υπάρχει περίπτωση να ορίσει κάποιον από τους Γεννηματά, Παπανδρέου, Λοβέρδο, ακόμα και τον Σκανδαλίδη και να τους λέει τι θα πρέπει να πουν στη Βουλή;

*Το παρασκήνιο και οι υπόγειες διαδρομές παίζουν πάντα ρόλο. Παρατηρούμε λοιπόν  τις σχέσεις του Ανδρέα Λοβέρδου με τον Πρόεδρο του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη. Αν ο φανατικός Ολυμπιακός Ανδρέας Λοβέρδος έχει πάρει το ok από τον κ. Μαρινάκη και στείλει τους Ολυμπιακούς να τον ψηφίσουν, τότε θα έχει ένα επιπλέον αβαντάζ.