Παρασκευή, 1 Μαρτίου, 2024
15.8 C
Athens

Κονταροκτυπήματα αυτοδιοικητικού περιεχομένου

Share

Σχεδόν ένα χρόνο πριν από τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι ενδιαφερόμενοι έχουν αρχίσει να εμφανίζονται και να αυξάνονται, δημιουργώντας παράλληλα καραμπόλες και εσωκομματικά προβλήματα. Τα κόμματα προσπαθούν από τη μία να μην έχουν εσωτερικά προβλήματα ένεκα των Εθνικών εκλογών, από την άλλη αναζητούν τους καλύτερους έτσι ώστε να κερδίσουν περισσότερες Περιφέρειες και Δήμους. Αλιεύουμε πυκνά τοπικές ειδήσεις ανά την Ελλάδα, οι οποίες άπτονται της κεντρικής πολιτικής σκηνής και σας τις παρουσιάζουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα.

*Σε κουβέντα βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Σταμάτη Μαλέλη για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ τον κ. Μαλέλη έχει πλησιάσει ο κ. Σπίρτζης, αλλά υπάρχουν αντιδράσεις.

*Ήδη έχει ξεκινήσει η μάχη για το Δήμο Χαλκίδας, με τους ίδιους βασικούς πρωταγωνιστές, καθώς η Ελένη Βάκα θα είναι εκ νέου υποψήφια, ο πρώην δήμαρχος Χρήστος Παγώνης θα ξανα – διεκδικήσει το Δήμο, ενώ και στους διεκδικητές θα είναι ο Β. Καθαροσπόρης, ο οποίος το 2019 πήρε το καθόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό 24,98%.

*«ΦΩΣ» είναι το όνομα του συνδυασμού που θα μπει τη μάχη για την Περιφέρεια Ηπείρου με επικεφαλής τον Λάμπρο Γεωργόπουλο.

*Τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Τριαντάφυλλο Αλμπάνη, άλλοι τον θέλουν υποψήφιο Περιφερειάρχη Ηπείρου με τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλοι υποψήφιο Βουλευτή – πάλι με τον ΣΥΡΙΖΑ – στη Β΄ Θεσσαλονίκης. Η αλήθεια είναι ότι η Θεσσαλονίκη «κλωτσάει» στη συγκεκριμένη υποψηφιότητα.

*Ένα από τα πρόσωπα του ΣΥΡΙΖΑ που «παίζει» ανάμεσα στη Βουλή και την Περιφέρεια είναι ο Διονύσης Τεμπονέρας, τον οποίο υπολογίζουν και ως υποψήφιο στην Αχαΐα, αλλά και ως πιθανό υποψήφιο για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

*Συνεννόηση ανάμεσα στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη και τον πρώην Περιφερειάρχη, Γιάννη Σγουρό, δεν υπάρχει, με αποτέλεσμα στη Χαριλάου Τρικούπη να αναζητούν τον υποψήφιο για την Περιφέρεια Αττικής.

*Σε ερωτηματικό εξελίσσεται η υποψηφιότητα του Παναγιώτη Νίκα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο οποίος δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του καθώς δέχεται πολλούς πυροβολισμούς από το εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας.

*Άρωμα γυναίκας έχει η διαδοχή του νυν Δημάρχου Νέας Σμύρνης, Σταύρου Τζουλάκη, παρά το ότι ο ίδιος επιθυμεί να δώσει το δακτυλίδι σε άλλον, που εμμέσως έχει εκδηλώσει τις προθέσεις του. Στα ενδιαφέροντα, το ότι εξέφρασε την επιθυμία να είναι διάδοχος του κ. Τζουλάκη ο νυν Γραμματέας του Δήμου, Μιχάλης Χριστάκης!

διαβάστε περισσότερα

Χωρίς λόγια…

0
Καλημέρα κυρίες και κύριοι. Στην οδό Ηρώδου Αττικού 19 βλέπουν τις υπογραφές στο διαδικτυακό ψήφισμα για την αναθεώρηση του Συντάγματος και την ενεργοποίηση του...

Επικαιρότητα