Λανσάρουν τον εαυτό τους ως «μεταβατική λύση»

Λανσάρουν τον εαυτό τους ως «μεταβατική λύση»

Ανοιχτή και μεγάλη είναι η ατζέντα για τα πρόσωπα που προτείνονται ή αυτοπροτείνονται, ως «μεταβατική λύση» ενόψει της απλής αναλογικής, που πιθανά να δημιουργήσει αρρυθμίες στον σχηματισμό Κυβέρνησης.

Οι συμμαχίες – είτε είναι προοδευτικές, είτε συντηρητικές, είτε μεικτές – είναι στην επικαιρότητα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, με το πλέον πρόσφατο παράδειγμα την Γερμανία.

Το χρήμα, το οποίο λειτουργεί στη λογική του «διαίρει και βασίλευε», το βολεύει να υπάρχουν κυβερνήσεις συνεργασιών. Με αυτό τον τρόπο, το χρήμα θα πατά σε μία τουλάχιστον βάρκα, την οποία θα την πηγαίνει και θα την φέρνει, όπου βολεύει.

Αυτοί που λανσάρουν τον εαυτό τους ως τη «μεταβατική λύση», που θα μπορούσε να ενώσει, είναι ο Αντώνης Σαμαράς, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Γιάννης Στουρνάρας.

Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο δηλώνουν παρόντες, μέσα από επαφές πολιτικού και επιχειρηματικού περιεχομένου, συμμαχίες και παρεμβάσεις στα media.

Ο Αντώνης Σαμαράς βλέπει τον εαυτό του ως την «μεταβατική λύση» που θα ενώσει τη δεξιά, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ως περισσότερο Κεντρώος, ο Προκόπης Παυλόπουλος ως υπερκομματική «μεταβατική λύση» μετά τη θητεία του ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Γιώργος Παπανδρέου ως ο ενωτικός κεντροαριστερός κρίκος και τέλος ο Γιάννης Στουρνάρας ως «μεταβατική λύση» με τεχνοκρατικό πρόσημο.

Υ.Γ. Για τον Κώστα Καραμανλή, που απολαμβάνει τη θάλασσα στη Ραφήνα, μάλλον φροντίζουν άλλοι διαχρονικοί του φίλοι, ορίζοντάς τον ως «σφραγίδα για την ενότητα».