Μ. Όθωνας: «Δεν θα επιτραπεί σε κανένα να ψηφίσει στη… ζούλα και μετά “μη τον είδατε τον Παναή”»

Μ. Όθωνας: «Δεν θα επιτραπεί σε κανένα να ψηφίσει στη… ζούλα και μετά “μη τον είδατε τον Παναή”»

Συνέντευξη στην ΕΡΤ παραχώρησε ο Μανώλης Όθωνας, μέλος Εκτελεστικού Πολιτικού Συμβουλίου του ΚΙΝΑΛ και διευθυντής της εκλιπούσας Φώφη Γεννηματά, όπου ανάμεσα στα άλλα ρωτήθηκε για το ποιοι θα ψηφίσουν στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ και απάντησε για τον “μη τον είδατε τον Παναή”.

Συγκεκριμένα ο κ. Όθωνας είπε:

«Όλοι οι πολίτες δικαιούνται να αναθεωρήσουν την άποψή τους και να θέλουν, αξιολογώντας τα νέα δεδομένα, όπως φαίνεται και στις δημοσκοπήσεις, να ενταχθούν και να συμμετάσχουν σ’ αυτήν την διαδικασία. Εντασσόμενοι όμως έστω και προσωρινά σε μια οργανική σχέση με την παράταξη. Αυτή είναι η δεύτερη βασική αρχή της διαδικασίας. Δεν μπορεί και δεν θα επιτραπεί σε κανένα να ψηφίσει στη… ζούλα και μετά “μη τον είδατε τον Παναή” που λέει και ο λαός μας. Γι’ αυτό και υπάρχει και με βάση την απόφαση της Κεντρικής μας Επιτροπής όποιος προσέλθει να ψηφίσει θα εγγράφεται στο μητρώο είτε μελών είτε φίλων δηλώνοντας ρητά και ανεπιφύλακτα ότι μαζί με τα δικαιώματα που η ιδιότητα δίνει σ’ ένα μέλος ή σ’ έναν φίλο του κόμματος, αποδέχεται και αναλαμβάνει και τις συγκεκριμένες υποχρεώσεις και δεσμεύσεις που στο Καταστατικό μας προβλέπονται. 

Υπάρχει μια ακόμα παράμετρος.  Πέρα από την εγγραφή στο Μητρώο, θα συναινέσουν υπογράφοντας το σχετικό έντυπο στη διαχείριση των μητρώων από τον πολιτικό φορέα ακόμα και στην δημοσιότητα του καταλόγου ψηφισάντων, σεβόμενοι πάντα το νομικό πλαίσιο που διέπει την προστασία των προσωπικών δεδομένων».

Στη συνέχεια της συνέντευξης ο Μανώλης Όθωνας ρωτήθηκε για τις συνεντεύξεις και απάντησε λέγοντας.   

«Λέγαμε και πριν τις τελευταίες εξελίξεις και την απώλεια της Φώφης Γεννηματά ότι οι πολιτικές και οι κοινωνικές προϋποθέσεις για να κάνει η Παράταξη το άλμα πολιτικά και εκλογικά δεν ήταν ούτε το 2015 που υπήρχε η ψευδαίσθηση της ελπίδας του ΣΥΡΙΖΑ ούτε το 2019 που υπήρχε μια αντίστοιχη προσδοκία από την εκλογή του κου Μητσοτάκη ως Πρωθυπουργού. Είναι τώρα που και οι δύο αυτές προσδοκίες αποδεικνύονται στην πράξη ως μη εκπληρούμενες, για ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας. Η Φώφη Γεννηματά παρέλαβε αυτήν την Παράταξη, αν μιλήσουμε με δημοσκοπικούς όρους στο 2,8% τον Ιούνιο του 2015 και ο επόμενος Πρόεδρος απ’ αυτήν θα το παραλάβει πάνω από το 10%. Δεν είναι όμως μόνο αυτό, είναι μια Παράταξη που έχει μια καθαρή πολιτική ταυτότητα σε προοδευτική κατεύθυνση, με σημαντικά ανανεωμένο στελεχιακό δυναμικό με μια ολοκληρωμένη πρόταση, το πράσινο κοινωνικό συμβόλαιο, για την επόμενη μέρα της χώρας. Αυτό είναι μια προίκα για την Παράταξη και για τον επόμενο Πρόεδρο που πρέπει να αξιοποιηθεί». 

 

 

Tagged with