Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
27.6 C
Athens

Μάγισσα Θεσσαλονίκη

Share

Καλημέρα φίλες και φίλοι. Όπως σας είχα ενημερώσει έγκαιρα, το δημοσκοπικό σύννεφο άρχισε να βρέχει δημοσκοπήσεις, οι οποίες λίγο πολύ παρουσιάζουν τα ίδια. Δηλαδή την Νέα Δημοκρατία να είναι ελαφρώς ενισχυμένη, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ να αγωνιούν, ενώ χαμογελάκια έχουν σχηματιστεί στην ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, την Λατινοπούλου και τον Λοβέρδο. Σε ότι αφορά στους δημοσκόπους αγωνιούν σχετικά με τους αναποφάσιστους, τους κρυμμένους, αλλά και για αρκετούς από αυτούς που λένε ότι θα ψηφίσουν τον Κασσελάκη.

*Βρυξέλλες σας είχα χθες, φουλ Θεσσαλονίκη θα σας έχω σήμερα. Ξεκινάω το καρατσεκαρισμένο μου ρεπορτάζ από τον ΣΥΡΙΖΑ. Βαρύ είναι το κλίμα στη «νύμφη του Θερμαϊκού» για τον ΣΥΡΙΖΑ, με ερωτηματικό το αν θα πάνε να ψηφίσουν οι νεόφερτοι που λένε ότι θα ψηφίσουν Κασσελάκη. Πάντως, όταν στους νεόφερτους ανοίγουν σοβαρή πολιτική συζήτηση, αυτοί γυρίζουν την πλάτη τους και αποχωρούν!

*ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Από σύσκεψη που έγινε για την προετοιμασία της επίσκεψης Κασσελάκη στην όμορφη Θεσσαλονίκη, έμαθα τα εξής φοβερά και τρομερά. Αποφάσισαν λοιπόν να μην συναντηθεί και συνομιλήσει ο mr Stefanos με κοινωνικούς και θεσμικούς φορείς της πόλης, έτσι ώστε να «μην χάσει χρόνο», ενώ παράλληλα αποφάσισαν όπου κάνει βόλτες το παλληκάρι να στήνουν κόσμο σε γκρουπάκια, οι οποίοι θα τον αποθεώνουν, θα του ζητούν να βγάλουν selfie μαζί του και θα του δίνουν πάσες για να λέει τις ατάκες του. Με άλλα λόγια η ουσία της επίσκεψης στη Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται σε τρεις λέξεις. Τις λέξεις ατάκες, πλάνα και επικοινωνία!

*Μιας και βρέθηκα όμως στη Θεσσαλονίκη για να δω από κοντά τι γίνεται έπεσα σε υψηλόβαθμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία λένε στον κόσμο «μην ψηφίσετε τον Κασσελάκη για να φύγει», ενώ έπεσα και σε αντίστοιχα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που έλεγαν «μην ψηφίσετε ΠΑΣΟΚ για να φύγει ο Ανδρουλάκης».

*Σε ότι αφορά στις στηρίξεις υποψηφίων στη συμπρωτεύουσα, ο μόνος που τρέχει είναι ο Φάμελλος (και οι Φάμελλοι) στηρίζοντας την Δώρα (όχι την Αυγέρη) Τσαμπάζη, καθώς δεν νοιώθει ότι μπορεί να τον ενοχλήσει στις Εθνικές εκλογές. Επειδή όμως Νοτοπούλου και Θρασκιά έχουν ένα φόβο για την επόμενη μέρα τους, αποφάσισαν να μην στηρίζουν καμία Δώρα. Ούτε την Αυγέρη, ούτε την Τσαμπάζη!

*Πάμε τώρα στο ΠΑΣΟΚ το οποίο στην Θεσσαλονίκη είναι «στάσιμο» και «καθηλωμένο», ρίχνοντας τις ευθύνες στον Πρόεδρο και Βουλευτή Θεσσαλονίκης, Νίκο Ανδρουλάκη. Γάργαρη πηγή μου Σαλονικιώτικη με ενημέρωση ότι στον Ανδρουλάκη είχε σταλεί draft με τα προβλήματα της της πόλης, το οποίο όμως δεν ενεργοποίηση ή αξιοποίησε το παλληκάρι από την Κρήτη!

*Σε επίπεδο στηρίξεων για τις Ευρωεκλογές μου είπαν ότι ο Σπυρόπουλος υπάρχει περίπτωση να την πληρώσει εκφράζοντας στο πρόσωπό του τη διαμαρτυρία για τον Ανδρουλάκη, ενώ τον Μανιάτη τον παίζουν ο Ανδρουλάκης και ένα κομμάτι του Βενιζέλου. Οι Παπανδρεϊκοί στηρίζουν πρωτίστως τον Νίκο Παπανδρέου και δευτερευόντως τον Σαχινίδη, ενώ περπατάει καλά στην ΘΣΝ, ο Χρυσόγονος. Τέλος, οι ΠΑΟΚτζήδες ζουν και ανασαίνουν για τον Ζαγοράκη, όπως και ένα άλλο σημαντικό κομμάτι που επηρεάζει ο Ιβάν ο τρομερός. (Ε, ρε τι έχει να γίνει έτσι και πάρουν και το πρωτάθλημα την Κυριακή)!

*Μιας και είμαι στο ΠΑΣΟΚ, πάω σε ένα μαγαζί προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ και εννοώ τους ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ του Λοβέρδου, ο οποίος δεν πάει άσχημα στην Θεσσαλονίκη. Ο Ανδρέας έχει πάρει μαζί του μπόλικους υγειονομικούς (ΠΑΣΟΚους και Δεξιούς), που είχε μαζί του από τη θητεία του στο Υπουργείο Υγείας και τους έχει βάλει να παλεύουν. Σημειώνω ότι σύμφωνα με την ενημέρωση που έχω, τον Λοβέρδο τον στηρίζει και ένα σκληρό Βενιζελικό σύστημα.

*Άφησα για το τέλος την Νέα Δημοκρατία, όπου τα από τα δεξιά της κόμματα δείχνουν να έχουν παγιώσει τα ποσοστά τους (μάλλον έχουν ταβανιάσει) και οι Νεοδημοκράτες προσπαθούν πηγαίνοντας προς τις εκλογές να μαζέψουν το κλίμα. Το παιχνίδι έχει αναλάβει ο Δένδιας συνεπικουρούμενος από τον Κυρανάκη, τον Τζιτζικώστα και αρκετούς (άρα όχι όλους) ντόπιους Βουλευτές.

*Η δεξιά μου πηγή θεωρεί ότι η Νέα Δημοκρατία πολύ δύσκολα θα βάλει στην Θεσσαλονίκη μπροστά το 3 στα ποσοστά του, συμπληρώνοντας. «Χωρίς υπουργούς η Θεσσαλονίκη, που να πάει;».

*Σε επίπεδο στηρίξεων πάει πολύ καλά στη συμπρωτεύουσα ο Μπελέρης, ο οποίος παίρνει πάνω του όλο το σκληρό δεξιό κομμάτι, ενώ τραβάνε και οι Πατουλίδου και Εξαδάκτυλος, αλλά όπως φαίνεται σε τοπικό και όχι Πανελλαδικό επίπεδο. Πίσω (λένε τα καρντάσια) έχει μείνει η Σπυράκη.

*Κουίζ: Ποιος Δήμαρχος μεγάλης και όμορφης βόρειας πόλης που βρέχεται, έχει κάνει υπόγειες συμφωνίες εκεί που πρέπει για τα μεγάλα project της πόλης και κυρίως για τα έργα ΣΔΙΤ; Ο άνθρωπος έχει δείξει ότι είναι πολύ καλός παίκτης, αλλά…!

*Άσχετο: Από το Μάλμε της Σουηδίας μου είπαν ότι για το χασμουρητό της Σάτι είχαμε διπλωματικό επεισόδιο (μετρίου επιπέδου) ανάμεσα σε Ελλάδα και Ισραήλ, εξ ου και η μπηχτή που έριξε ο Παύλος Μαρινάκης στο briefing. Τη Δευτέρα πάντως θα σας έχω πλούσιο ρεπορτάζ και θα σας ενημερώσω για όσα φρόντισαν να μην γραφτούν…!

Καλό Σαββατοκύριακο λοιπόν και Δευτέρα πρωί θα είμαστε και πάλι μαζί.

διαβάστε περισσότερα

Ταρατατζούμ και μπαμ, μπουμ!

0
Καλημέρα και καλή σας εβδομάδα φίλες και φίλοι. Υπό τους ήχους των Black Sabbath θα έχουμε σήμερα το κρίσιμο πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, καθώς...

Επικαιρότητα