Με τη ΔΕΗ είναι όλοι πλέον στην πρίζα!

Με τη ΔΕΗ είναι όλοι πλέον στην πρίζα!

Καλή εβδομάδα. Όλα δείχνουν ότι η ΔΕΗ έχει βάλει στην πρίζα πολύ κόσμο, τον καθένα με τον τρόπο του. Το παρασκήνιο και το προσκήνιο γύρω από τη ΔΕΗ θα είναι πολύ πλούσιο και το ερώτημα είναι «μετά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ, τι θα γίνει με την τιμή του ρεύματος;». Στην πρίζα όμως είναι γενικότερα το πολιτικο – επιχειρηματικό –οικονομικό – μιντιακό, με άλλους να θέλουν περισσότερα volt και άλλους να τραβήξουν την πρίζα.

*Ξεκινώ με μια χαζή απορία. Γιατί ο Πρωθυπουργός δεν ανήγγειλε από την ΔΕΘ την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ; Δεν ήξερε ή δεν ήθελε να το πει ο ίδιος και έφυγε, πήγε στην Αμερική για να το ξεφουρνίσουν;

*Όταν την ώρα που αυξάνονται τα τιμολόγια της ΔΕΗ, εμείς την πουλάμε και στην αιφνιδιαστική αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ, δεν θα συμμετέχουν το ΤΑΙΠΕΔ και το Υπερταμείο, τότε κάτι βρωμάει.

*Αν πήρατε το λογαριασμό για το ρεύμα στο σπίτι ή το μαγαζί σας και κοιτάξετε το νούμερο που λέει να πληρώσετε, τότε αυτόματα θα καταρρεύσει η ρητορική της κυβέρνησης για «μικρή επιβάρυνση από 1 έως 2 ευρώ τον μήνα».

*Για την πώληση της ΔΕΗ πάντως μαθαίνω ότι θα έχουμε αίτημα προ ημερησίας συζήτησης στη Βουλή, που μπορεί να φτάσει και μέχρι σε πρόταση μομφής προς την Κυβέρνηση. Είδες η ΔΕΗ;

*Τι κοινό υπάρχει ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον επικοινωνιολόγο του Καραμανλή, Γιάννη Λούλη; Ο Παπανδρέου και ο μεσαίος χώρος. Ενίοτε όμως οι αντιγραφές δεν σου βγαίνουν σε καλό!

*Αυτοί που γνωρίζουν και ενίοτε καθορίζουν το παιχνίδι, ποντάρουν όχι σε ένα, αλλά σε δύο άλογα. Αυτό κάνει και το βαρύ επιχειρηματικό όνομα, ποντάροντας πρώτα στην Φώφη και δευτερευόντως στον «μικρό».

*Όποιος Νεοδημοκράτης πολιτευτής θέλει να δει που βρίσκεται δημοσκοπικά και δεν παραγγείλει τη δημοσκόπηση στην GPO, τότε χάνει σε μιντιακή προβολή και στήριξη και μπορεί να δει και τα ματ έξω από το γραφείο του!!!

*Το παιδί της ΚΝΕ που σήμερα είναι Υπουργός Πολιτικής Προστασίας, όταν φτάσει η ώρα που θα πρέπει να βάλει την αστυνομία μέσα στα Πανεπιστήμια, τι θα κάνει; Θα θυμηθεί τα αγωνιστικά του νιάτα;

*Μια σκηνή από το «Ο Ιούδας φιλούσε υπέροχα» παρακολούθησα στο Music café στο Παγκράτι, ανάμεσα σε έναν νυν και έναν πρώην Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, με τον νυν στο ρόλο του …Ιούδα!

*Στο da Capo (όχι στο Κολωνάκι, αλλά στην εφημερίδα «Παραπολιτικά») διάβασε ο Σωκράτης Ξυνίδης ότι στηρίζει Καστανίδη και έτρεχε γελώντας στην πλατεία της Ξάνθης!

*Μεγάλο ενδιαφέρον και μεγάλη μάχη θα έχουμε για την απόκτηση πλειοψηφικού ποσοστού συμμετοχής (κατ’ ελάχιστον 67%) στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας «Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου» (ΟΛΗ Α.Ε.), με εννέα ενδιαφερόμενους. Όταν έρθει η ώρα των δεσμευτικών προσφορών, τότε η κόντρα θα σκληρύνει πολύ.

*Παραμένω στις θάλασσες, γιατί οι θερμικές μου κάμερες έπιασαν υψηλή θερμοκρασία στο Υπουργείο Ναυτιλίας, με αφορμή την προμήθεια θερμικών καμερών. Για να δούμε, θα πρωταγωνιστήσουν τα ξαδέλφια;

*Τα χέρια του τρίβει από χαρά ο Τσίπρας, μαθαίνοντας ότι ο Μητσοτάκης θα επαναφέρει τη λίστα στους υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές. Με τις λίστες θα καθαρίσει τον Κούλογλου, χωρίς να τον διαγράψει!