Μέχρι που θα το φτάσει ο Χρ. Καλογρίτσας στο Ειδικό Δικαστήριο

Μέχρι που θα το φτάσει ο Χρ. Καλογρίτσας στο Ειδικό Δικαστήριο

Ξεκινά σήμερα το Ειδικό δικαστήριο για τον Νίκο Παππά (το Νο2 της πρώην Κυβέρνησης Τσίπρα) και του Χρήστου Καλογρίτσα (τον «καπετάνιο»). Το παρασκήνιο όμως έχει φουντώσει τις τελευταίες ημέρες, κυρίως από την πλευρά του κ. Παππά, με τους δικηγόρους του να δίνουν αγώνα δρόμου.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, οι συνήγοροι του Ν. Παππά ζήτησαν συνάντηση με τους δικηγόρους του Χρ. Καλογρίτσα, συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε, προσπαθώντας να καταλάβουν τις προθέσεις της άλλης πλευράς και να αποσπάσουν συμφωνία «απουσίας» και «σιωπής».

Από το ρεπορτάζ μας για τη συγκεκριμένη συνάντηση προκύπτει ανησυχία της Κουμουνδούρου, σχετικά με το αν ο «καπετάνιος» αποφασίσει να προχωρήσει πιο πέρα από όσα είπε στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, ενθυμούμενοι ένα χαρακτηριστικό  διάλογο που είχε με τον κ. Πλεύρη.

Πλεύρης: «Μιλήσατε για ομάδα Παππά. Θυμάστε»;

Καλογρίτσας: «Στο Γραφείο υπάρχουν στοιχεία τα οποία ενδεχομένως θα μπορούσα να βρω αργότερα».

Ο φόβος είναι διάχυτος ,καθώς από πουθενά δεν προκύπτει το αν ο κ. Καλογρίτσας θα ανοίξει τα χαρτιά του ή όχι, με αποτέλεσμα κανείς να μην είναι σίγουρος για το αν θα παρουσιάσει στοιχεία που θα «ακουμπήσουν» όχι τον Νίκο Παππά, αλλά τον Αλέξη Τσίπρα, την οικογένειά του (τον αδελφό του Δημήτρη Τσίπρα), καθώς βουλευτές και υπουργούς εκείνης της περιόδου (όπως ο Χρήστος Σπίρτζης).

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες μας, ο Χρ. Καλογρίτσα δεν θα παρουσιαστεί σήμερα στην εναρκτήρια συνεδρίαση του Ειδικού Δικαστηρίου, χωρίς όμως να έχουν διευκρινιστεί οι λόγοι της απουσίας του, ως επίσης δεν είναι ξεκάθαρο το αν θα παρουσιαστεί τις επόμενες ημέρες, πράγμα διόλου απίθανο.

Από την πλευρά του Νίκου Παππά, οι παρουσίες ή οι απουσίες του από το Ειδικό Δικαστήριο, θα εξαρτηθούν από τη στάση του Χρήστου Καλογρίτσα.