Μέγα ερωτηματικό η επιλογή των εφημερίδων του Ομίλου Μαρινάκη να επαναφέρουν το θέμα των υποκλοπών!

Μέγα ερωτηματικό η επιλογή των εφημερίδων του Ομίλου Μαρινάκη να επαναφέρουν το θέμα των υποκλοπών!

Τα ρεπορτάζ των «Νέων» και του Βήματος αναμένεται να ανοίξουν έναν ακόμα κύκλο συζητήσεων για το μείζον σκάνδαλο των υποκλοπών, καθώς ζητούνται άμεσα απαντήσεις στα θέματα που τίθενται, με τη βραδυφλεγή βόμβα των υποκλοπών, να ενεργοποιείται εκ νέου.

Το εάν επιλέξουν η βόμβα να εκραγεί, όπως και η επιλογή του χρόνου που θα σκάσει, είναι δύο από τα βασικά ζητούμενα μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ σε συνδυασμό με το δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ.

Κάθε λέξη στα δημοσιεύματα κρύβει πληροφορίες και παρασκήνιο, συμπεριλαμβάνοντας ακόμα και …προσωπικές υποθέσεις!

Μεγάλο ερωτηματικό αποτελεί η επιλογή του Βαγγέλη Μαρινάκη, να «χτυπήσει» τον Κυριάκο Μητσοτάκη την παρούσα χρονική στιγμή, καθώς οι εκλογές πλησιάζουν, ενώ στην Κυβέρνηση θεωρούσαν ότι η υπόθεση των υποκλοπών έκλεισε.

Το timing που επέλεξαν «Τα Νέα Σαββατοκύριακο» και το «ΒΗΜΑ της Κυριακής» για τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα μάλλον δεν είναι καθόλου τυχαίο, καθώς:

Α) έδωσαν τροφή για δημοσιεύματα και συζήτηση όλο το Σαββατοκύριακο και την εβδομάδα που ξεκίνησε σήμερα

Β) προσέφεραν χώρο στα κόμματα της Αντιπολίτευσης να προχωρήσουν σε ανακοινώσεις, επαναφέροντας το θέμα των υποκλοπών

Γ) κυκλοφόρησαν τα δημοσιεύματα λίγες ημέρες πριν την επίσκεψη της Επιτροπής PEGA στην Αθήνα (2, 3 και 4 Νοεμβρίου), όπου θα επιδιώξουν να έχουν συναντήσεις με πρόσωπα που δεν κλήθηκαν από την Εξεταστική Επιτροπή και την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

Σημειωτέον ότι η Ολλανδή Ευρωβουλεύτρια επικεφαλής της επιτροπής PEGA, Sophie in ‘t Veld, αναφερόμενη στην ελληνική περίπτωση των υποκλοπών, σημείωσε ότι «στην Ελλάδα, χρησιμοποιήθηκε το Predator εναντίον δημοσιογράφων και πολιτικών της αντιπολίτευσης, αν και η κυβέρνηση αρνείται κατηγορηματικά την αγορά και χρήση λογισμικού κατασκοπίας».

Οι επαφές

Η σωστή δημοσιογραφία έχει ως βασικό προαπαιτούμενο τη διασταύρωση των ειδήσεων, κάτι το οποίο προφανώς κάνουν στα ΝΕΑ και στο ΒΗΜΑ. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι πριν γραφτεί το κείμενο στα ΝΕΑ «Τέσσερις παράνομες μεθοδεύσεις από ένα ύποπτο κέντρο», επικοινώνησαν με τον υπουργό που «φωτογραφίζουν» (τον Μιχάλη Χρυσοχοίδη), ο οποίος είτε επιβεβαίωσε όσα δημοσιεύθηκαν, είτε – ακραίο σενάριο – συνέφερε στη συλλογή των στοιχείων!

Ο υπότιτλος του κειμένου «τα κρίσιμα ερωτήματα για τον Γρηγόρη Δημητριάδη», δείχνει ότι δεν έχει υπάρξει αντίστοιχη επικοινωνία με τον «ανιψιό» Γρηγόρη Δημητριάδη, ο οποίος –όπως όλα δείχνουν – θα είναι το απόλυτο θύμα!